Тук имаме неоспорими факти. Един от колегите е бил свидетел

...
Тук имаме неоспорими факти. Един от колегите е бил свидетел
Коментари Харесай

Бившият директор на болница Лозенец Любомир Спасов: Ръководството на болницата е взело тези 300 000 лева

" Тук имаме неоспорими обстоятелства. Един от сътрудниците е бил очевидец на тези неосъществени действия, а регистрирани, който е алармирал. Същото нещо го настояват и неговите сътрудници - цялата клиника по кардиология ", съобщи проф. Любомир Спасов - декан на Медицински университет в СУ, някогашен шеф на болница " Лозенец " в " Денят стартира ".

" В момента има потвърдено и удостоверение от сътрудник, който е вътре в инвазивната кардиология, в самото поделение. Той споделя, че няма осъществени такива процедури ", счита проф. Спасов.

" Тук има очевидец, който споделя такива процедури не са осъществявани. Няма доказателства. Много смешни бяха обясненията на управлението, които слушах по медиите ", уточни някогашният шеф на болница " Лозенец ".

" Това ръководство на болница " Лозенец " е имитация и те са взели тези 300 00 лв., безусловно без да има право болничното заведение. Това управление би трябвало да бъде отстранено, тъй като в действителност е източило касата ", изрично съобщи проф. Спасов.

Вчера началникът на Клиниката по кардиология Добри Хазърбасанов показа лист с 58 пациенти, за които се допуска, че са осъществени фиктивни интервенции в съдовата хирургия за над 300 000 лв.. От болница " Лозенец " декларират, че единствените нарушавания са административни неточности и това ще стане ясно от инспекцията на Здравното министерство. Здравното министерство е почнало инспекция, която би трябвало да завърши на 26 февруари.

" Аз не мога да направя паралел със протичащото се сега и по мое време. Затова съм донесъл едни документи, с цел да покажа, че паралел няма безусловно никакъв ", сподели проф. Спасов.

" След като бях освободен през последните няколко години бяха изгонени съвсем всички квалитетни експерти. В момента болничното заведение не разполага с доста огромна част от имената. Доц. Хасърбасанов е част от моя екип и това е последното " островче ", което остана в болничното заведение, което просто не е разрушено и не е разорано ", разяснява някогашният шеф на " Лозенец ".

По време на ръководството на проф. Спасов гръмна абсурдът и че 100 души са регистрирани като приети в болница без в действителност да са имали потребност от лекуване, без да са били в болничното заведение, а болничното заведение от своя страна е получила към 200 000 лв..

" Аз преди да имам каквато и да било инспекция от НЗОК съм възстановил парите, тъй като сме го открили ние и действително същия ден съм пуснал и писма до тези лечебни заведения ", съобщи някогашният шеф.

" Аз ще ви оставя прокурорската инспекция, която е направена и е потвърдила, че действително ние, аз съм открил тези пропуски, върнал съм парите преди да има инспекция от НЗОК ".

Върнали сте тези 200 000 лв.?

" Още при започване на 8 януари. Проверката при мен стартира два дни по-късно.

" Пациентите са минали профилактичен обзор в болница " Лозенец ", само че от този миг, в който имаме позволение за активност, те не могат да бъдат регистрирани в Касата, откакто са в профилактичната активност ", уточни проф. Спасов.

По думите му всички инспекции и сигнали към него са " неистини от хора, които нямат професионални качества и ги е боязън от неговото връщане в болничното заведение ".

" Затова са всички тези неистини, които са тиражирани в общественото пространство от настоящето управление на болница " Лозенец ", сподели Спасов.

През юни 2023 здравното министерство влезе на инспекция в болница " Лозенец ". Поводът - тайният първокласен апартамент от 500 квадрата, до който никой от сегашното управление не е имал достъп. Това е следващият скандал, който засягаше ръководството на дългогодишния някогашен шеф Любомир Спасов.

" Това е моят работен кабинет, който съм употребил от 2010 година. Той в никакъв случай не е бил скришен, както споделят, това е неистина ", съобщи проф. Спасов.

" Пространството с джакузито и сауната е почивното, което е 20 квадратни метра. Декларирам, че за всички неща ще понеса отговорност, в случай че някой потвърди, че там са вложени държавни средства на болничното заведение. Аз самичък съм вложил ", увери проф. Спасов.

" Това е част от релакса, с цел да бъдеш подготвен за идващия си пациент ", сподели някогашният шеф на " Лозенец ".

През 2021 година болничното заведение бе забъркана в скандал за противозаконни трансплантации на непознати жители от живи донори.

" Трансплантациите са изцяло законни, тъй като болница " Лозенец " има лиценз за осъществяване на трансплантации ", съобщи проф. Спасов.

" Това са хора от Молдова, Беларус, Украйна. Те идват с апостил, документ, който потвърждава това роднинство. Минават две граници с тези паспорти. Ако има машинация, то тя е осъществена на границата ", уточни някогашният шеф на болница " Лозенец ".

Отново през 2021 година в отчет на тогавашния Съвет на шефовете бяха откри голям брой нарушавания, в това число нелегално видео наблюдаване в отделението, в което са лекувани пациенти от висшия държавен уред.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР