Тук е страшно! Звъня ви от банята, защото не мога

...
Тук е страшно! Звъня ви от банята, защото не мога
Коментари Харесай

И ромите от Столипиново въстанаха срещу сватбите на съседите си!

„ Тук е ужасно! Звъня ви от банята, тъй като не мога да чуя нищо по телефона, когато приказвам. Братко, такава свидливост в никакъв случай не е имало тук! Трябва да се вземат някакви ограничения ”, по този начин стартира диалога 60-годишен гражданин на Столипиново, който се обади в редакцията на TrafficNews.bg, с цел да изкаже своето отвращение.
По думите му всяка вечер е цялостна лудница – тонколони, сватби, тържества, крясъци, а няма никаква реакция от страна на управляващите.


„ Виждам по какъв начин кварталът се трансформира в гето през последните 25 години. До 1989 година в Столипиново си беше като другите квартали – живеехме дружно роми и българи. Нямаше никакви проблеми и се разбирахме. След това отидох в чужбина, обиколих много страни, само че такова нещо не съм виждал… Данданията е до дребните часове на нощта, а ние сме на другия ден на работа. Има и дами, които стават в 4 часа, с цел да работят в „ Чистота”, споделя жителя на Столипиново.

Според него би трябвало да се създадат няколко сватбени домове в покрайнините на квартала, с цел да могат там да се провеждат тържествата.

Припомняме, че сигнал след сигнал валяха цяло лято в редакцията на TrafficNews.bg. По време на четирите топли месеца хората бяха подложени на тормоз от веселящите се сватбари. Равносметката обаче - единствено 8 акта за звук от ромския квартал. Това заяви пред наш кореспондент шефът на локалното ФБР Ангел Славов.

По думите му, през целия интервал са установени единствено 8 извършители, на които са формирани актове. Всяка санкция е по 1000 лв.. Проблем пред управляващите е обаче сложната събираемост. Глобените отхвърлят да заплащат.

Ще ви напомним няколко случая, в които пловдивчани цяла нощ не са спали от пукотевиците и кючеците до дребните часове на нощта.

Юни месец, събота към този момент, 23 часа. В жилището на пловдивчанка наоколо до Централни гробища даже витрините са се тресели от фойерверки, крясъци на развълнуван водещ и мощни кючеци.

Същия месец, в най-голямата горещина, хората, живеещи до хотел СПС, са затваряли прозорците.

Месец юли. Борбата на хората с ромските тържества към този момент е била предрешена, защото никой не взима съответни ограничения против шумовия гнет. За една вечер са били подадени над 10 сигнала в полицията поради музиката на близката улица, само че наказания е нямало. Дори когато пловдивчани отивали да вършат забележка на ромите, те размахвали някакви сякаш документи, че от полицията им разрешават и продължавали да надуват тонколоните, ситуирани в средата на улицата.

Няма делник, няма празник… музиката свири, кючеци се въртят, а за тези, които желаят да спят или просто да прекарат спокойна вечер, избавление няма.

През август празненствата се организираха и през работен ден. Четвъртък вечер заря в 11 часа е вдигнала на крайник жителите в „ Източен”. Тя е била придружена с маанета и несъмнено крясъци по микрофона.

Статистика на Министерство на вътрешните работи демонстрира, че единствено за месец юли т.г. в Шесто районно управление (на МВР), посредством тел. 112, са били постъпили 151 сигнала за мощна музика. При всички случаи на адресите са били изпращани автопатрули на районното ръководство за осъществяване на инспекции и взимане на нужното отношение.

Във времевия интервал 19.00 ч.- 24.00 ч. са се подавали по едно и също време няколко известия за нарушавания на нощната тишина и последователността при отработването им е забавяло реакцията на полицейските екипи.

Според условията е належащо и явяването на представители от Пловдивски общински инспекторат, които да извършат замерване на равнището на шума в пространствата и които вземат нужните ограничения според Наредба за обезпечаване на публичния ред на територията на Община Пловдив. Едно обаче не излиза наяве. При 150 сигнала единствено за месец, по какъв начин са формирани единствено 8 акта, и то за целия сезон.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР