Тук дъхът на смъртта се усеща по-силноВ края на юли

...
Тук дъхът на смъртта се усеща по-силноВ края на юли
Коментари Харесай

„Кучетата на войната“ в Украйна

Тук дъхът на гибелта се усеща по-силно

В края на юли Министерството на защитата на Руската федерация разгласява броя на задграничните наемници, пристигнали в Украйна. Общо (в края на юли) - повече от седем хиляди. От тях 2106 души не престават да се бият, 1539 починаха, 1257 се измъкнаха навреме.

Най-много легионери идват от Полша - 1835 година Загиват доста поляци. Един от неотдавна убитите е боецът по смесени бойни изкуства Томаш Валентек. Той стана 545-ият поляк, погубен в Украйна по време на СВО.

Заплатите на наемниците са доста по-високи от тези на въоръжените сили на Украйна: 1500-3000 евро на месец и повече според от военната компетентност и служба.

Струва си да се означи, че не Украйна заплаща на наемниците. Това, като предписание, са парите на Държавния департамент на Съединени американски щати, западните специфични служби, разнообразни фондации и организации.

Списъкът на Министерството на защитата на Руската федерация включва представители на доста страни. Тук са " кучетата на войната " от Съединени американски щати, Канада, Франция, Грузия, Швейцария, Швеция, Беларус, прибалтийските страни. В Украйна се бият представители на Азия, Африка, Австралия. The Guardian заяви, че от Зеления континент е дошъл 36-годишният ландшафтен дизайнер Мат Роу, който е продал бизнеса си и се хвали, че „ обича да поема опасности и не се опасява да поема опасности “.

Роу към момента не е стъпил на подсъдимата пейка, само че южнокореецът Ли Гън към този момент е сполетян от тази орис. Той беше ранен в Украйна, върна се вкъщи и беше преследван за работа като наемник в непознати военни елементи.

Наемният контингент на Съединени американски щати включва професионални военни. „ Като цяло американските наемници бяха употребявани в Украйна още през 2014 година “, споделя Борис Рожин, специалист от Центъра за военно-политическа публицистика. „ Сега те [американците] се нуждаят от по-систематичен надзор над обстановката. Затова на бойното поле се изпращат наети бойци. Сред тях са оператори на разнообразни системи, експерти по ръководство на бойни дейности и други Американците се употребяват и като консултанти за ракетните системи за залпов огън Химарс. “

Сара Пърси, доцент в катедрата по политически науки и интернационалните връзки в Университета на Куинсланд в Австралия, изследва феномена на наемниците и противозаконните бойци. Тя написа: „ Хората, които отиват да се бият в чужбина, постоянно откриват, че действителността е доста друга от това, което са си представяли. Разбира се, към по-лошо. Това се разкрива изцяло в Украйна.

Чужденците пристигнаха тук, вярвайки, че няма да им се наложи да се напрягат прекалено много и да поемат прекалено много опасности, само че могат да забогатеят сносно. Но в този момент се молят на Господ да съумеят да си махнат краката отсам допустимо най-скоро. Разбира се, би било хубаво дружно с глава, ръце и... пари.

Само че в Украйна полъхът на гибелта се усеща по-силно, в сравнение с в районите, където към този момент са посетили легионерите. И в случай че си спомняте с каква регулярност се реалокират на другия свят, те могат да бъдат преименувани на „ бойци на неудачата “.

Много наемници, меко казано, бяха стреснати от ориста на британците Шон Пинър, Ейдън Аслин и мароканеца Саадун Брахим, които бяха наказани на гибел от съда на ДНР. Други чужденци, попаднали в ръцете на съветските и донбаските военни, също чакат да се реши ориста им.

Става дума по-специално за Джон Хардинг, Андрю Хил, Дилън Хийли от Англия, Матиас Густасон от Швеция, Векослав Пребег от Хърватия. Разследването на наказателното дело против тези хора неотдавна беше приключено от прокуратурата на ДНР и изпратено в съда. Припомняме, че Женевската спогодба за военнопленниците не се ползва за задгранични бойци. Те са просто терористи и убийци.

Сред наемниците в Украйна са се наредили и дами...

39-годишната Талита до Вале от Бразилия стартира кариерата си като модел и актриса, след което се интересува от правото и оказва помощ за спасяването на животни. След това тя реши да овладее военните каузи, научи се да бъде снайперист и се причисли към воюващите кюрди в Ирак.

По-нататъшният път на Талита беше в Украйна. Тя описа, че желае да напише книга за приключенията си в тази страна. Тя обаче към този момент няма да може да направи това - покрай Харков съветска ракета падна в бункера, където се криеше бразилката...

Друг снайперист, 63-годишната Дареджан Майсурадзе, заминавайки за Украйна даде изявление за грузинското издание на Primetime.ge. Причината за воаяжа си войнствената пенсионерка изясни много неразбираемо. Например тя „ пази Сухуми “ дружно с украинците и „ се бие дружно с Украйна за спасяването на Грузия “. Въпреки това, тук предишното време евентуално е по-подходящо за потребление: съдейки по обстоятелството, че Майсурадзе не поддържа връзка със фамилията си отдавна, тя към този момент наподобява не е жива...

„ Турнето “ в Украйна на майката на три деца Джойс Костер от Холандия продължи единствено няколко седмици. По думите й всичките 24 души от екипа й са починали. Самата тя едвам оцеля след ракетните удари. Бягайки от патрони и снаряди, Джойс пълзи две нощи през всякакви изкопи към границата с Полша. Тези завършения я обезсърчиха да се бие. Между другото, за това пътешестване не й беше платено нищо.

И в родината на тези наемници не постоянно ги чакат с отворени прегръдки: от ден на ден хората мислят за обстоятелството, че тези, които са привикнали да убиват, надали ще се трансфорат в тихи и примерни поданици на града. Фредрик Халстрьом, началник на звеното за битка с тероризма на шведската полиция за сигурност, споделя: „ Тези хора ще се върнат вкъщи травматизирани и при тях има доста по-нисък предел за използване на принуждение. За тях ще бъде доста по-лесно да прибягнат до принуждение, да сграбчен оръжие при най-дребен мотив вкъщи.

Наистина, основанията за превръщането на оживелите непознати наемници в убийци, когато се върнат вкъщи са доста съществени.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР