Туитър акаунтите на известни политици, предприемачи и компании със стотици

...
Туитър акаунтите на известни политици, предприемачи и компании със стотици
Коментари Харесай

Туитър акаунтите на Джеф Безос, Илон Мъск, Apple и други бяха хакнати

Туитър сметките на известни политици, бизнесмени и компании със стотици милиони почитатели бяха хакнати в невиждана офанзива против микроблокинг платформата. Хакерите са получили достъп за издание от името на някогашния американски президент Барак Обама, изпълнителния шеф на Tesla Илон Мъск, корпоративния акаунт на Apple, мултимилиардера Бил Гейтс, рап изпълнителя Кание Уест, създателят на Amazon Джеф Безос, някогашният кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг и доста други.

От Туитър признаха, че по време на офанзивата е била употребена вътрешнослужебната система, което значи, че евентуално чиновник на компанията е забъркан в интервенцията или че хакерите са се сдобили с подобен достъп.

По време на хакването в продължение на повече от 2 часа от формалните сметки е била оповестена информация от хакерите. В известието, идентично за съвсем всички хакнати сметки, се споделя, че в поддръжка на развиването на криптовалутата биткойн всеки, който изпрати някаква сума от електронната валута на даден биткойн портфейл ще получи сумата си назад удвоена. Почти всички известия са водели към еднакъв биткойн портфейл. Проверка демонстрира, че до момента в който измамата е траела потребителите, които са повярвали на известието, са трансферирали в него 12,3 биткойна, което се равнява на към 113 000 $. Биткойн портфейлите са анонимни и доста мъчно може да се дефинира кой е техният притежател.

Първото сходно известие е излязло на акаунта на Илон Мъск в 4:17 северноамериканско източно време, т.е. в 23:17 българско време. В момента Туитър към този момент възвърне естествената си работа, като разгласи, че води следствие за случая.
screen_shot_2020_07_15_at_1.40.07_pm.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР