Туберкулозата e взела първа жертва за тази година в бургаския

...
Туберкулозата e взела първа жертва за тази година в бургаския
Коментари Харесай

Първи смъртен случай за годината от туберкулоза в Бургас

Туберкулозата e взела първа жертва за тази година в бургаския район. Случаят е от началото на месеца, сочи информация на " Флагман " в Регионалната здравна ревизия (РЗИ). Поваленият от тъй наречените " бяла чума " е 50-годишен мъж от община Бургас.
През 2018-а се следи съществено нарастване на инфектираните от туберкулоза в региона. До средата на месец март записаните случаи са 17. Пикът е бил през февруари, когато единствено за седмица в Белодробната болница в Бургас за лекуване са постъпили 9 пациенти. През януари пък не е регистриран нито един случай.
Причинителят на туберкулозата е микобактериум туберкулозис. Източници на болест могат да бъдат болните от туберкулоза хора и животни (главно наедрял рогат добитък, по-рядко прасета, птици и други), както и техните артикули.
От туберкулоза се разболяват лица с потисната имунна система. Предразполагащи фактори са непълноценното и нерационалното хранене, стресът, преумората, злоупотребата с алкохол, тютюнопушенето, т. е. всичко което срутва отбраната на организма.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР