Цялото ръководство на Българския спортен тотализатор (БСТ) се променя, обяви

...
Цялото ръководство на Българския спортен тотализатор (БСТ) се променя, обяви
Коментари Харесай

Министърът на спорта сменя ръководството на тотото

Цялото управление на Българския състезателен тотализатор (БСТ) се трансформира, разгласи министърът на спорта Радостин Василев. Той сподели, че след седмица ще заяви и решението си за сдруженията, стопанисващи огромните спортни обекти - " Национална спортна база ", " Академика " и " Сердика спортни парцели ".

Освен това подхваща преструктуриране и всеобщо освобождение на чиновници на министерството, някои от които ще бъдат предадени на способените органи.

По думите му в последните години в българския спорт е имало огромни безобразия, имало е и порочни практики. " Разговарял съм с премиера и министъра на финансите по този въпрос имам цялостен картбланш. Станал съм министър точно по тази причина - да въведа ред в тази система ", сподели Василев.

" В понеделник избавям всички членове на съвета на шефовете и изпълнителния шеф (на тотото). Вече съм се договорил с тях, показали са ми част от документите. По първи мои разбори - извънредно тежки проблеми в Българския състезателен тотализатор ", сподели Василев.

Изпълнителният шеф на БСТ Любомир Петров беше назначен на поста през февруари 2020 година от някогашния министър на спорта Красен Кралев. Тогава в управлението на тотото влязоха още някогашните футболисти на " Левски " Гошо Гинчев и Христо Йовов.

Василев даде конференция след срещата си с всички ръководители на спортните федерации, на която с екипа му са показали метода на разпределение на държавното финансиране.



" Повече пари по телефона с сделки с президенти на федерации няма да се раздават. Ако някой си мисли, че ще е както е било 12 години обратно, се е заблудил ", съобщи министърът.

" Мина времето, в което някой някого може да плаши. И скоро някои хора ще го схванат ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР