Цялото правителство на Нидерландия подаде оставка заради . Това съобщиха

...
Цялото правителство на Нидерландия подаде оставка заради . Това съобщиха
Коментари Харесай

Правителството на Нидерландия подаде оставка заради скандала с детски надбавки

Цялото държавно управление на Нидерландия подаде оставка поради. Това оповестиха Агенция Франс Прес и ТАСС.
Премиерът Марк Рюте скоро ще изпрати публично писмо за оставката до крал Вилем-Александър.
В средата на декември предходната година парламентарна комисия разгласява резултатите от следствие, което сподели, че доста родители в са упрекнати неправилно в корист със системата за детски надбавки. Документът отбелязва, че са позволени неточности във връзка с най-малко 9 000 фамилии, само че в действителност може да са доста повече. Вината за обстановката е на министри, държавни чиновници, членове на Народното събрание и даже съдилища, които не са помогнали на фамилии в извънредно тежко финансово състояние, откакто на последните им е било подредено да върнат получените по-рано средства назад в държавната хазна.
Тежкото парламентарно следствие през декември заключи, че държавните чиновници са отрязали компенсации за хиляди фамилии, неправилно упрекнати в измами сред 2013 и 2019 година, оповестява Агенция Франс Прес. От доста от виновните се изискваше да изплатят компенсации на обща стойност десетки хиляди евро.
Фактът, че някои родители са били разследвани от данъчните чиновници, защото са имали двойно поданство, поддържа също дългогодишните рецензии против систематичния расизъм в Нидерландия.
 Скандал с одобряването на помощи за развъждане на дете на 26 000 родители в Нидерландия Скандал с одобряването на помощи за развъждане на дете на 26 000 родители в Нидерландия
Нидерландското държавно управление е разпънато на кръст поради скандал с расова дискриминация при одобряването на помощ за развъждане на дете...
Нидерландското държавно управление разгласи най-малко 30 000 евро обезщетение за всеки родител, който е бил упрекнат неправилно, само че това не бе задоволително, с цел да заглуши възходящата шумотевица към абсурда.
Следващите общи избори са планувани за 17 март. Не се чакат промени във връзка с датата на гласуването, съгласно ТАСС.
Четирите партии, влизащи в ръководещата коалиция, се договориха кабинетът да продължи да действа на доброволни начала в битката против пандемията от ковид. Другите въпроси ще бъдат отсрочени до образуването на ново държавно управление след изборите през март.
е управлявал три съдружни държавни управления от 2010 година насам, като за последно завоюва изборите през 2017 година макар мощната опозиция от крайнодесните. Досегашните анкети сочат, че той евентуално ще завоюва четвърти мандат на идващите избори, като публичното мнение към момента поддържа значително неговото справяне с коронавирусната рецесия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР