Цялото общество е обхванато от нерви. Има две тези -

...
Цялото общество е обхванато от нерви. Има две тези -
Коментари Харесай

Гарелов: Очаквам Слави да извади нови лица в листите

" Цялото общество е обхванато от нерви. Има две тези - първата е, че нямаме политици, втората е, че нямаме гласоподаватели. Според мен демокрацията стартира да губи почва под краката си и е изправена пред тестване. Вече се приказва за войска, цар, които да сложат ред в нещата или президентска република, което е най-мекия вид. Изходът би трябвало да пристигна от самите политици, тъй като за тях идващите избори са крайната преграда, след която няма връщане обратно и противоположен път. И за мен би трябвало непременно идващият парламент да образува постоянно държавно управление. Независимо от компромисите. В политиката взаимни отстъпки се вършат, водят се договаряния, подписват се съглашения точка по точка. На мен към този момент ми е смешно като виждам издребняването на политиците ".

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия журналистът Иван Гарелов.

" За президентът е извънредно значимо " Демократична България " да не издига претендент за президент и да се сплотява с останалите десни партии. Не чакам огромни промени в новия длъжностен кабинет. Повечето министри си правиха работата и президентът е удовлетворен от тях. По-скоро чакам Слави Трифонов да извади нови лица в листите. Не мисля, че той ще се кандидатира за народен представител. За мен изборите 2 в 1 са механически постижими, само че съгласно мен ще има объркаване измежду хората. Всеки политик приказва преди изборите неща, които след това ги не помни. Бойко Борисов е първенец в това отношение ", добави журналистът.

" Национален водач се построява рядко и мъчно. Такива за мен са Петър Дертлиев, Стефан Савов. Това бяха построени демократи, само че влязоха късно в политиката. Желю Желев също си остава един народен водач. За водача е значимо да показва настроенията на хората. В момента не виждам народен водач в България. Надявам се да видя подобен до края на живота си. Политиците у нас би трябвало да се научат на милосърдие ", приключи Иван Гарелов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР