Цялостното покритие на територията на страната с кадастрални карти и

...
Цялостното покритие на територията на страната с кадастрални карти и
Коментари Харесай

Нужни са 70 млн. лв. за довършване на кадастралната карта до 2023 г.

Цялостното покритие на територията на страната с кадастрални карти и кадастрални регистри би трябвало да завърши до 2023 година За довеждане докрай на плана са нужни още към 70 млн. лева Това съобщи пред БНР изпълнителният шеф на Агенцията по геодезия, картография и кадастър Михаил Киров.

Той посочи, че изразходваните досега средства за направата на кадастралната карта са 96.7 млн. лева Приходите от услугите, свързани с нея, пък възлизат на 180 млн. лева

На този стадий картата включва 36% от общата територия на страната и обгръща близо 4 млн. хектара земи, както и към 9 млн. парцела. До две години в нея ще бъде нанесена 90% от територията на България, посочи Киров.

Той акцентира, че кадастралната карта е обхванала към този момент всички регионални градове и 111 общински центрове в страната, както и териториите по Черноморието, планинските курорти, местата със мощно развъртян пазар на парцели и с огромен капиталов интерес.

Киров прикани жителите да употребяват електронните услуги, предоставяни от Агенцията по геодезия, картография и кадастър, защото са с 30% по-евтини от подаваните на гише. Той акцентира, че пестят освен средства, само че и време на жителите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР