Цялостна реконструкция и обособяване на кътове за занаятчийска дейност предвижда

...
Цялостна реконструкция и обособяване на кътове за занаятчийска дейност предвижда
Коментари Харесай

След време няма да познаете пешеходната улица Алеко Константинов

Цялостна реорганизация и отделяне на кътове за занаятчийска активност планува Община Бургас за пешеходната улица " Алеко Константинов “. Това излиза наяве от отговор на кмета Димитър Николов до общинския консултант Георги Дракалиев, който направи запитване по отношение на бъдещата визия за улицата. В момента тя е в извънредно неприятно положение.

От документа излиза наяве, че след дълготрайно проучване на всички благоприятни условия за стимулиране на занаятчийството ще се ситуират и проектират, в синхрон с общото архитектурно решение, преместваеми обекти за занаятчийска активност. Целта е да се резервира духа на традицията и да се предложат на жителите и туристите модерни услуги и условия за отдих по пешеходния маршрут.

Към сегашния миг е направено техническо задание и е подписан контракт за планиране. Изготвеният план ще бъде показан на публично разискване.

В питането си Георги Дракалиев слага въпроса и за притежателите на търговски обекти, които сега работят на територията на пространството. От отговора излиза наяве, че съществуващите краткотрайни обекти ще подлежат на унищожаване преди реализацията на строителните действия. Техните ползватели ще бъдат навреме известени при прецизно съблюдаване на условията на Закона за устройство на територията.

Времето за осъществяването на реконструкцията ще бъде съобразено с дейностите по подмяната на ВиК мрежите и оборудванията, за оптимално редуциране на периодите за осъществяване.

Реализацията по дейностите по обект " Благоустрояване на улица " Алеко Константинов “ ще бъде заложена за осъществяване в финансовата стратегия на Община Бургас за 2019 г.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР