Цялостен ремонт на булевард Беломорски“ в Кърджали и кръгово кръстовище

...
Цялостен ремонт на булевард Беломорски“ в Кърджали и кръгово кръстовище
Коментари Харесай

Ремонт на основен булевард и кръгово на пътя за ГКПП Маказа обеща на Кърджали министър Шишков

Цялостен ремонт на бул. „ Беломорски “ в Кърджали и кръгово кръстовище на пътя за Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа " в региона на село Глухар даде обещание служебния министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков. Той беше в родопския град по покана на кмета Хасан Азис. Двамата организираха работна среща, в която се включиха регионалният шеф Даниел Делчев, шефове от АПИ, КАТ, ВиК и други структури. Конкретният мотив беше намирането на разновидности за обезопасяване на кръстовището край село Глухар, което се намира на пътя за Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа ". В региона има огромно дружество за автомобилни елементи и няколко обитаеми места, което прави пътния сектор рисков. На срещата беше взето решение експерти да преценяват дали е допустимо да се построи кръгово кръстовище на съществуващия пътен сектор или да се подхващат отчуждителни процедури за разширението му.

Хасан Азис сложи пред министъра и въпроса за повсеместен ремонт на главния кърджалийски бул. " Беломорски ", който е част от републиканската пътна мрежа и по него минава целия поток от туристи за Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа ". Натовареният бул. не е ремонтиран от десетилетия, а намиращият се на него Плачи мост е в спешно положение. Кмет и министър се договориха да синхронизират дейностите си и по едно и също време да бъдат осъществени плановете по ремонтирането на пътната настилка и на тротоарите.

По време на срещата е бил обиден и въпроса за построяването на околовръстен път на Кърджали. Според арх. Шишков това е единственото решение на казуса с хроничните тапи в Кърджали, изключително през летния туристически сезон. Министърът сподели още, че остарелият Оценка на въздействието върху околната среда за обходния път е изминал и се постанова да се направи нов, само че това ще даде опция оборудването да бъде автомагистрала или високоскоростен път, който да се свърже с автомагистрала " Марица " и ще стане част от автомагистралата Русе - Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа ", свързваща Северна с Южна България.

" Ще се работи по едно и също време по северната и южната част. Участъкът в Кърджалийско ще е доста по-труден за осъществяване, само че по тази причина пък цялостният резултат след приключването ще бъде доста по-голям ", съобщи районният министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР