Цяло чудо е, че още е жива. Маджида е само

...
Цяло чудо е, че още е жива. Маджида е само
Коментари Харесай

Цяло чудо е, че това момиченце оцелява. Историята на 10-годишната Маджида

Цяло знамение е, че още е жива. Маджида е единствено на 5, когато войната в Сирия трансформира живота ѝ: детето губи единия си крайник. Днес Маджида е на 10 и живее със фамилията си в Турция. Силата на това дете е удивителна, а нейната история показва екип на "Дойче веле " (DW).

Денят на Маджида стартира доста рано, само че и доста комплицирано.

Другите деца се разсънват и скачат от леглото, обличат се, взимат си чантите и отиват на учебно заведение, а 10-годишното дете има потребност от един час, с цел да си настройки протезата на единия крайник.

Ужасът от войната в 23 фрагмента: Алепо ПРЕДИ и СЛЕД (СНИМКИ)

Понякога се постанова майката на Маджида да й оказва помощ, с цел да се оправи.

През 2013 година фамилията на Маджида идва от Сирия в Турция в град Газиантеп. По това време Маджида е на 5, а брат й Абрахим на 2 години. Момичето си спомня доста добре бягстпото от Алепо и деня на ужаса.

Евакуираха най-известното дете от Алепо

"Бяхме с десетина други хора в един микробус. Бяхме се качили в него, когато аероплан стартира да ни обстрелва. Изведнъж всичко изгоря.

Когато идва в схващане майката на Маджида, тя вижда, че крачето на щерка й го няма. Синът й също е имал съществени физически контузии по краката, спомня си Залихе Абдулкадер.

Светът шокиран от свиреп убийства на деца в Сирия

Кварталът, където живее фамилията на Маджида се е трансформирал доста през последните години. Газиантеп постоянно е бил фамозен със своите пазари и търговци, само че към този момент прочут и с бежанците си. Съвместният живот сред турци и сирийце надалеч не е толкоз съразмерен, колкото наподобява, описват сътрудниците от DW.

Въпреки всичко, Маджида би трябвало да посещава болничното заведение съвсем всеки месец. 10-годишното момиченце обаче харесва рехабилитацията. я е толкоз напреднала, че съвсем не се вижда протезата, когато върви. Само качването по стълбите е мъчно.

Физиотерапевтът й Анал ал Софи споделя, че е значимо да гледа единствено нагоре, а не надолу.

Маджира споделя, че е удовлетворена, че има протеза. В началото даже не е желала да я смъква, когато спи, само че майка й нястоявала да я маха.

Как протича времето на Маджида след учебно заведение и още от нейната сложна, само че вдъхновяваща история, вижте във видеото.

Видеото съдържа фрагменти, които не са целесъобразни за мощно чувствителни хора.



Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР