Цялата второкласна пътна мрежа ще влезе в обхвата на тол

...
Цялата второкласна пътна мрежа ще влезе в обхвата на тол
Коментари Харесай

Караджов: Цялата второкласна пътна мрежа ще влезе в обхвата на тол системата

Цялата второкласна пътна мрежа ще влезе в обсега на тол системата. Така тежкотоварни и леки коли, които употребяват автомагистрали, първи и втори клас пътища да заплаща за това. Това съобщи районният министър Гроздан Караджов след среща с превозвачите.

Решено е още да има последователност в учелищение на тол таксите. Така ще има временен интервал от 6 месеца, в които нарастването на ще бъде единствено една втора от в началото препоръчаното. От първи януари на 2023г. то ще бъде в цялостен размер.

По мотив желаната от превозвачите отстъпка за Данък добавена стойност и изминато разстояние, министърът отговори:

„ Моето предложение в тези шест месеца на стъпаловидно въвеждане на новите цени, да се направи изследване с Министерство на финансите и при положение на позитивно мнение, това може да залегне в идващия бюджет от 1 януари “, добави районният министър.

Искането за предвидимост е закономерно и има своите причини, добави Караджов „ Увеличението на заплащане на ставки наподобява е много фрапантно, по тази причина по-обществено задоволително е то да се случи на стъпки “, обоснова се той.

Това ще рече, че за идните шест месеца таксите ще бъдат към 80 милиона лв., която ще се заплати за второкласните мрежи от тук до идната година. За цялата последваща година таксите ще възлизат на 160 милиона.

Ще се работи и по така нареченото претоварване – условие, което се сложи от превозвачите. Така всеки претрупан камион ще бъде наказван, като по този начин ще се реализира и запазване на пътната мрежа.

Припомняме, че тези решения бяха взети след близо месец на всеобщи митинги от страна на превозвачите в страната. Проведени бяха и няколко срещи на отрасловото министерство, който завършиха без резултат и със кавги.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР