Цялата политическа ситуация показва ,че от БСП няма да могат

...
Цялата политическа ситуация показва ,че от БСП няма да могат
Коментари Харесай

Йово Николов: С връчването на третия мандат на БСП президентът казва, че ще управлява до октомври

„ Цялата политическа обстановка демонстрира,че от Българска социалистическа партия няма да могат да изпълнят мандата. Това значи, че отиваме на предсрочни избори през март или април. Силно се колебая, а и социологическите проучвания показват, че и по-късно няма да имаме постоянно държавно управление.

 

Преди локални избори надали някоя политическа мощ би пожертвала да направи нужните взаимни отстъпки, с цел да има постоянен кабинет “, изясни той.

 

Николов предвижда, че есента ще имаме избори „ 2 в 1 “. Според него би трябвало да се появи някакъв доста мощен състезател на идващите избори, с цел да се промени нещо в политическата среда. Време за нов план обаче няма. Ето за какво той не вижда опция за разрязване на този гордиев възел.

 

„ Това е замяна на волята на гласоподавателя (управлението посредством служебни кабинети – б.р.).

 

По силата на конституцията Румен Радев има правото да назначава служебно държавно управление. „ Да назначава “ – това е основно в това изречение, а не да се избира от представителността на гласоподавателите. На него му хареса да ръководи. Служебни държавни управления ръководят от година и половина и това не е хубаво за демокрацията “, означи още той.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР