Цялата площ, която използват за ресторанта е 2500 кв.м. Сградата

...
Цялата площ, която използват за ресторанта е 2500 кв.м. Сградата
Коментари Харесай

За комплекс ”Диана” и схемите на Сталийски, приятел на Борисов. И пламенната защита на Кралев

Цялата повърхност, която употребяват за ресторанта е 2500 кв.м. Сградата му е към 750 кв. м. Площта на басейните и трибуните е още 8500 кв.м. и на практика не се употребява за спортни цели защото водните спортове нямат достъп до него. Сега е плаж.

Всичко това е обещано на Сталийски за 1500 евро наем на месец. 11000 кв. метра повърхност с трите басейна в национална спортна база навътре в града. Отделно по контракт трябвало да влага в усъвършенстване на басейна, което разпределено за периода на контракта прибавя още 1600 евро на месец. Ресторантът самичък си го е строил. Няма публични поръчки за нищо - НСБ дадоха отговор, че ремонтите и градежите в обект от национално значение си ги е правил самичък. Разрешителните за градеж обаче за на НСБ, не компанията на Сталийски. Не ми е ясно по кой член е минало всичко това. Някой, в случай че знае - да споделя.

За съпоставяне, за 3100 евро на месец в Бояна може да се наеме нелоша къща с двор непосредствен до площта единствено на ресторанта. Без големите басейни, паркингите и основното местонахождение. Настояват, че е имало открит конкурс, само че единствено този претендент е показал интерес. На страницата им обаче подобен няма. Всъщност цялата страница с конкурсната документи не се отваря от години - прибавят единствено обявления за дребни състезания, някои от които изчезват бързо.

Отделно още веднъж за наеми 4-5 пъти по-ниски от пазарните са отдали постройка, която съгласно кадастъра е трафопост за сервиз, както и офиси под трибуните на същия басейн за таксиметрова компания и хранилища и магазини пръснати из комплекса. Впрочем на някои от офисите наемите са 2 пъти по-ниски от тези на жилища с 4 пъти по-малка повърхност в прилежащи здания.

После да не се чудите за какво никой не желае да пипне НСБ ЕАД. Не са милиардите от КТБ за Пеевски, милиардите за съветските тръби, Белене или милиардите за ТЕЦ-а на Доган, само че схемите си вървят на ниско и високо равнище. Щом чак Кралев енергично защитаваше една автомивка за някакви 100 хиляди лева, с цел да може Сталийски да си пере парите там, сещайте се защо става дума.

Боян Юруков

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР