Цялата Парламентарна група на БСП за България застана зад Георги

...
Цялата Парламентарна група на БСП за България застана зад Георги
Коментари Харесай

БСП застана зад Георги Стоилов, връща дарение от брат му

Цялата Парламентарна група на " Българска социалистическа партия за България " застана зад Георги Стоилов, разгласи на брифинг в Народното събрание депутатът от левицата Таско Ерменков.

Братът на русенския депутат Георги Стоилов - Илия, беше задържан в събота при профилирана полицейска интервенция по обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за изнудване.

Георги Стоилов и брат му нямат нито една обща компания и п реводи на пари един към различен, уточни Ерменков. Той означи, че няма по какъв начин Георги Стоилов да дава отговор за дейностите на брат си.

Като ПГ и като управление на Българска социалистическа партия приехме решение, че това подаяние от 400 лв., което е направено от брата на Георги Стоилов, ще го върнем, заяви Ерменков. Той посочи, че не са предрешили, че брат му е нарушител, а н е желаят да има никакви подозрения, че парите, които се подаряват на Българска социалистическа партия, са чисти.
 Депутатът от ГЕРБ Тома Биков БГНЕС, списък

В отговор от ГЕРБ насочиха няколко въпроса към левицата. Тома Биков означи, че от Българска социалистическа партия настояват, че Георги Стоилов не е имал бизнес връзки с брат си . Ние питаме правилно ли е, че до 2013 година Стоилов е бил съучастник със брачната половинка на брат му във компания, която се е занимавала с импорт и корекция на ротативки, сподели депутатът от ГЕРБ.

От Българска социалистическа партия настояват, че Георги Стоилов не е фактор в Българска социалистическа партия, и в този смисъл би трябвало да отговорят на въпроса за какво тогава през 2013 година е бил назначен за шеф на Държавен фонд " Земеделие " в Русе , сподели още Биков. От ГЕРБ попитаха и дали е правилно, че през 2016 година е взривен автомобил, ръководен от Георги Стоилов , благосъстоятелност на брат му.

След като считат, че н яма нищо неправилно в дейностите на господин Стоилов за какво тогава връщат дарението на брат му , попита Биков. По думите му, в случай че тези пари са чисти и всичко е наред, няма смисъл да ги връщат.

По-късно пред публицисти депутатът Георги Стоилов разяснява, че има обвинявания против брат му, не против него . " В подобен водевил с всевъзможни обвинявания няма да влизам ", добави той. Стоилов не отговори дали е бил съучастник със снаха си.

Колегата му Таско Ерменков разяснява, че Г ЕРБ вадят някакви истории от зората на събитията . И от своя страна също зададе няколко въпроса. Дали инцидентно шефът на ДАР (Държавна организация " Разузнаване " ) не е втори братовчед на Борисов, попита още Ерменков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР