Цялата енергия на властите в Република Северна Македония трябва да

...
Цялата енергия на властите в Република Северна Македония трябва да
Коментари Харесай

Ковачевски: Изборите в Северна Македония ще бъдат редовни, през 2024 г.

" Цялата сила на управляващите в Република Северна Македония би трябвало да бъде ориентирана към справяне с рецесията и най-бързото привършване на процеса на скрининга на Европейски Съюз, а предварителни избори не са нужни, изключително в изискванията на икономическа и енергийна рецесия. Изборите ще бъдат постоянни, през 2024 г "., за следващ път уточни министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски в Делчево, където присъстваше на старта на строителството на пречиствателна станция, заяви Българска телеграфна агенция.

Коментарът на Ковачевски бе в отговор на изказване на съдружния сътрудник на ръководещата СДСМ и ръководител на Демократичен съюз Павле Траянов, който в изявление за " Фокус ", оповестено преди дни, сподели, че в случай че в Народното събрание на страната се съберат 60 депутати, той ще бъде 61-вият, който ще гласоподава " за предварителни избори през май идната година ".

„ Предсрочните избори биха били в услуга и за СДСМ, и за Ковачевски, с цел да придобият легитимност. Защото една от главните офанзиви на политически съперници и критици е, че не е спечелил избори. Засега измежду СДСМ и Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) няма изключително въодушевление за предварителни избори. Но ще забележим дали обстановката ще наложи въпреки всичко те да бъдат извършени ", сподели Траянов.

Демократичния съюз е съдружен сътрудник на СДСМ, с един народен представител в Народното събрание - самият Траянов, който беше срещу така наречен френско предложение за преговорна рамка на страната.

За предварителни избори упорстват от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР