Цяла седмица - между 12 и 18 септември, ще продължат

...
Цяла седмица - между 12 и 18 септември, ще продължат
Коментари Харесай

Честваме 100 години от рождението на Начо Културата

Цяла седмица - сред 12 и 18 септември, ще продължат „ Празници на Стария град ”. За 11-и път къщите и пространствата на Трихълмието ще се оживят от събития - изложения, оперни и театрални спектакли, отдадени на популяризирането на духовното и историческо завещание на Стария град.

Издание 2022 година е под мотото „ Врати във времето ” и стартира на 12 септември, понеделник, с огромен концерт на Античния спектакъл, който е подарък за пловдивчани и както всяка година ще е с вход свободен. В празничната седмица ще забележим няколко изложения, артателиета за деца и възрастни, концерти, безвъзмездни туристически турове и доста изненади. „ Празници на Стария град “ ще означи и 5-ата година от старта на самодейността „ Море от обич в Стария град ”, реализирана взаимно с Оперативна програма „ Радостни обреди ”.

През 2022-ра се навършват 100 години от рождението на основателя на архитектурния резерват Атанас Кръстев. Един от забавните акценти в програмата е премиерата на нов филм за Начо Културата със заглавие " 100 години летя по камъните ". Една специфична галерия от програмата „ Среща на Трихълмието ” ще показа направеното от разнообразни генерации създатели, чийто трудов път е бил обвързван с резервата.

Екипът на ОИ „ Старинен Пловдив “ припомня на пловдивчани и посетители на града, че трите билетни каси, които институтът ръководи (част от мрежата на Ивентим) - Билетен център пред Община Пловдив на пл. „ Стефан Стамболов “, каса в Туристически информативен център на ул. " Райко Даскалов " 1 (до Римски стадион) и каса на Античен спектакъл на ул. " Цар Ивайло " 2-A., са с работно време всеки ден от 9.30 ч. до 18.00 ч., с обедна отмора от 13.30 до 14.00 ч., без почивен ден.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР