Цяла дирекция в НАП заплаши със стачка, към която със

...
Цяла дирекция в НАП заплаши със стачка, към която със
Коментари Харесай

НАП пред стачка, искат уво на шефката на данъчните в София

Цяла дирекция в Национална агенция за приходите заплаши със стачка, към която сигурно ще се причислят и други чиновници, защото се предлага цялата да бъде закрита с всичките й 300 чиновници заради случай на корупция в нея, само че показан като блян към по-голяма успеваемост. Хората от Оперативни инспекции отхвърлят да поемат виновността на малко на брой свои сътрудници, освен това, в случай че тя се потвърди и слагат някои основателни въпроси. Те питат:

Защо не беше закрита дирекция Фискален надзор след обществения разстрел на шеф от същата конструкция с потвърдена корупция – виж обособена вест по тематиката за откритото при обиска в дома му – подсещаме, че закононарушението към този момент близо 5 месеца е неразкрито, макар че разстрелът бе демонстративен и в самото сърце на София измежду бял ден?

Защо не беше закрита дирекция Събиране, откакто предишния месец чиновник от същата стана звезда от Господари на ефира и доста повече урони обществено престижа на администрацията, а репортера в предаването му изясни, че всички знаят че са част от матрицата, че той е единствено „ пипало “, а различен над него е на чело на „ октопода”?

Защо не беше закрит отдел Ревизии откакто през месец февруари 2016 година служителка на отдела е хваната с рушвет, взет по отношение на данъчна проверка?

Защо не беше закрит отдел Ревизии след абсурда, избухнал през 2015 година по отношение на непозволено възобновено от органи по приходите Данък добавена стойност в размер на 1,4 млн. лв., по отношение на което са уволнени тримата чиновници, свързани с проверката и в случай, че е открита корист с държавни пари в изключително огромни размери от чиновници точно от този отдел?

Напомняме, че въпросът беше оголен от 19 минути въз основата на обстоятелствата по правосъдно решение, което откри голямата корист. В тази връзка чиновниците на Национална агенция за приходите желаят сметка и взимане на ограничения персонално по адрес на виновната за случая шефка на НАП-София, за което ние от дълго време настояваме, само че прокуратурата не ще и не ще да проверява случая...Самите данъчни желаят оставка: „ Настояваме управлението на Национална агенция за приходите по отношение на допускането и неидентифициране на проблематични чиновници в другите дирекции и отдели на Търговско дружество на Национална агенция за приходите София и обвързваните с това съмнения за корупция, тъй като знаем че рибата се вмирисва от главата, а управителните постове в Национална агенция за приходите са „ до пенсия “, да понесе отговорността от несправяне със служебните си задължения”.

„ В никой от тези случаи, които съставляват систематични нарушавания, не е подадена оставка на шеф и шеф, управляващ тези структури”, заслужено заключават чиновниците. „ От фискална позиция с всяка минала година работата на отдел Оперативни инспекции става все по-ефективна: при информация на данните от последната национална конференция се открива, че само отдел Оперативни инспекции от функционалност Контрол има по-голяма успеваемост спрямо миналата година. Като чиновници в отдела, ние правим инспекции по търговски обекти, с опит от над 20 година в системата на Национална агенция за приходите, работещи на служба ИНСПЕКТОР ПРИХОДИ, дисциплинираме бизнеса и подтикваме спазването на данъчното законодателство у задължените лица”, пишат те.

„ При неуважение на нашите претенции известяван, че ще предприемем процедура по образуване на протестни действия”.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР