Цяла бракониерска банда, тръгнала да сече незаконно, са заловили полицаи

...
Цяла бракониерска банда, тръгнала да сече незаконно, са заловили полицаи
Коментари Харесай

Изловиха бракониерска банда в Плевенско

Цяла бракониерска тайфа, тръгнала да сече нелегално, са заловили служители на реда и горски през вчерашния ден край плевенското село Търнене. Иззети са 6 брадви, трион и четири конски талиги, заяви Областната дирекция на вътрешните работи в Плевен.
Акцията била извършена измежду бял ден в местността „ Калището “ край Търнене. На място униформените заварили седем конски каруци – четири били натоварени с дървесина, а останалите – празни. Бракониерите към тях били над 10 души. Когато видели служителите на реда, те хукнали да бягат кой на където свари.
От извършените заградителни мероприятия и обход в региона са открити девет мъже и дами от селата Търнене и Дисевица. Задържаните са на възраст от 27 година до 67 година В наличието на специалист и горски надзорник са открити общо към 30 куб. метра нелегално отсечена дървесина от типа цер. В 4 от каруците били натоварени общо към 5 куб. метра от дървесината. По случая е стартирана досъдебно произвеждане и е известен прокурор, разясняват от Областната дирекция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР