Цяла България чества Деня на храбростта - празника на Българската

...
Цяла България чества Деня на храбростта - празника на Българската
Коментари Харесай

Посланията на властта в Деня на храбростта и армията

Цяла България празнува Деня на храбростта - празника на Българската войска и на Свети Георги Победоносец. С водосвет на бойните флагове и светини беше отдадена респект в символ на благодарност към паметта на починалите за свободата и независимостта на България.

В София при осъществяване на химна на България бяха създадени 20 артилерийски салюта. Бойната ни авиация направи авиошоу в небето над столицата.

Сутринта беше извършен церемониален водосвет на бойните флагове и знамената светини на Българската войска. Почит и благодарност пред паметта на починалите за свободата и независимостта на България беше отдадена пред Паметника на незнайния боец.

Президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев дружно с министъра на защитата в оставка Красимир Каракачанов и началника на защитата Емил Ефтимов одобриха празничния марш на представителните елементи.

" Нека всеки офицер, всеки българин, осмисли думите на полковник Борис Дрангов: " За да побеждава, България би трябвало да се води от възвишени характери, а не от безмълвни, роболепни самопоклонци. Причина за изгубване на всяко държавно устройство е безгрижието в развалата. Помнете и старателно, чисто, метете стълбата единствено от горната страна надолу! ", споделя един от най-обичаните и уважавани участници във войните за национално обединяване. В българските хроники има безброй победи на нашата армия, има и трагични провали, само че няма малодушни капитулации. Всички национални крушения стартират с ерес посред ни. Всички наши победи са рожба на единението. Скъпи съотечественици, дано покровителят на Българската войска Свети Георги Победоносец да бди над вас, вашия дом и нашата Родина. ", сподели в празничното си одобрение висшият главнокомандващ на българската войска - президентът Румен Радев.

Премиерът в оставка Бойко Борисов насочи посланието си за празника в формалния си Facebook профил.

Да пазиш достойнството на българската войска и през днешния ден значи да защитаваш българската държавност. В този миг хиляди военнослужещи са на своя пост - подсигуряват сигурността на страната ни и спокойствието на българските жители, извършват съюзническите задължения на България и подкрепят обществото ни в спешни моменти. За да отговорим на високата им задача, стартирахме мощна рационализация на армията и възстановяване на изискванията за труд. Задача, която всеки един предстоящ властник е задължен да продължи. На 6 май означаваме и Деня на храбростта. Винаги съм вярвал, че смелите хора движат света напред. Но смелостта би трябвало да има градивна цел, както борбите - добра идея. За страдание в сегашните политически борби виждаме повече безволие и пренебрежителност, в сравнение с възприятие за чест и дълг към обществото и страната. Днес повече от всеки път е нужна мъдрост и отговорност, тъй че България да преодолее вредите от пандемията и да продължи възходящото си развиване, за което полагахме всички старания през миналите четири години. Затова ще разгадавам на безпогрешния инстинкт на българския народ. Той се доверява на смелите и работливите!

" Както беше споделил Наполеон преди доста години, един морално квалифициран боец се равнява на шест физически готови. Разбира се, бяха извършени доста учения, бяха отделени средства за учения както национални, по този начин и интернационалните. Цялата тази техника, която видяхте днеска, самолетите, преди 4 години нямаше толкоз летящи хеликоптери и самолети. Сега единствено на парада видяхте задоволително. Така че, бяха свършени доста неща по плановете за рационализация, по възобновяване модернизацията на съществуващата техника, само че за мен е най-важно, че българските военни видяха, че има светлина в тунела ", съобщи министърът на защитата в оставка Красимир Каракачанов.

Въпреки че нямаше церемониал, жителите и гостите на София съумяха да се насладят на същинско авиошоу на самолетите в небето над столицата.

Мелнишкият свещеник Герасим отслужи водосвета и освети знамената светини на Българската войска.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР