Цяла България без областите Враца и Смолян е предупредена за

...
Цяла България без областите Враца и Смолян е предупредена за
Коментари Харесай

След горещините: Жълт код за валежи и гръмотевични бурии е обявен за утре за части от страната

Цяла България без областите Враца и Смолян е предизвестена за на следващия ден, 29 август, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

За Западна България жълтият код е поради предстоящи интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Там ще има условия за градушки. За останалата част жълтото предизвестие е за високи температури - до 39 градуса.

През нощта от запад облачността ще се усилва. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Утре преди обяд над западната половина от страната ще доминира слънчево време. Около и след обяд, с прекосяване на леден атмосферен фронт, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

Ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии и условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е до сдържан и с него ще стартира да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са сред 30° и 33°.

Над източната половина на страната ще остане най-вече слънчево и горещо. По-късно след обяд и там облачността ще се усили. Ще продължи да духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 34° и 39°.

Над масивите от Западна България облачността ще е забележителна, най-вече купесто-дъждовна. Около и след обяд ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевични стихии. Има условия за градушки. В източните масиви ще е най-вече слънчево, само че до края на деня и там ще се заоблачи. Ще духа сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 23°, на 2000 метра - към 18°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево, по-късно след обяд от запад облачността ще се усили. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 27° и 29°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР