Цяла армия от кандидати за кмет на Пловдив, кметове на

...
Цяла армия от кандидати за кмет на Пловдив, кметове на
Коментари Харесай

Армия от кандидати за кмет и общински съвет на Пловдив

Цяла войска от претенденти за кмет на Пловдив, кметове на шестте региона и локалния парламент записва Общинската изборна комисия /ОИК/.
За мястото на Здравко Димитров ще се борят 18 кандидати, за шестте районни кметства – 92-ма, за Общинския съвет, чийто състав е от 51 представители са регистрирани 733-ма претенденти, заяви секретарят на ОИК Калоян Сухоруков.
Кандидатите за кмет на Пловдив са с 4 повече от локалните избори през 2015 и 2019 година.
ГЕРБ издигна за градоначалник досегашният областен кмет на „ Тракия “ Костадин Димитров. ПП-ДБ заложиха на проф. Ивайло Старибратов, някогашен народен представител и учител в ПУ. Славчо Атанасов беше номиниран от седемпартийната локална коалиция „ Съединени за Пловдив.
Кандидатът на „ Възраждане ” е депутатът Ангел Георгиев. От другите парламентарно показани партии номинирани са Красимир Асенов от Движение за права и свободи, който е зам.-кмет на „ Северен ”, депутатът Станислав Балабанов от Има Такъв Народ, както и арх. Костадин Палазов от Българска социалистическа партия, написа „ Марица “.
Журналистът Руси Чернев се кандидатира през „ Партия Консервативна България ” – бившето НФСБ на Валери Симеонов.
Гражданското съдружие „ Браво, Пловдив ” издига някогашният ръководител на Общинския съвет Савина Петкова. Те ще се явят на вота с регистрацията на „ Българска прогресивна линия ”.
Досегашният зам.-кмет Тодор Чонов ще е претендент на „ Свобода ”.
Бившите съветници от Българска социалистическа партия, което се сплотиха в „ Алтернатива за Пловдив ” ще вземат участие с „ Български напредък ”, като претендент е IT експертът Яни Иванов.
Коалиция „ Левицата ” претендент издига юриста Атанас Бояджиев, със същата компетентност е и Юлияна Рангелова – Илиева, зад която застава „ Глас национален “.
Николай Иванов ще се яви от „ Пряка Демокрация ”.
Останалите претенденти са:
Иван Калоферов – „ Демократично Действие – Дезинформация,
Петър Петров – „ Българска социалдемокрация – Евролевица ”,
Борис Лозанов – „ Национално придвижване за непоклатимост и напредък ”,
Стефан Станев – МИР.
Участие в локалните избори бяха декларирали 35 партии, обединения и инициативни комитети. От тях обаче шест партии не са подали имена на претенденти и надлежно не са регистрирани, както и един предприемчив комитет.
Регистрацията завърши през вчерашния ден, стартира предизборна акция, която ще продължи до 27 октомври. Предстои да бъдат образувани 459 секционни изборни комисии, а преди изборите ще бъдат формирани мобилни секции за инвалиди, в лечебни заведения и следствието.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР