Цял месец СДВР мълчи за нападение посред бял ден в

...
Цял месец СДВР мълчи за нападение посред бял ден в
Коментари Харесай

С цял месец закъснение СДВР издирва свидетели на убийство насред София

Цял месец Столична дирекция на вътрешните работи " мълчи " за нахлуване измежду бял ден в София, приключило със гибел.

Едва откакто килърът се е предал самичък, полицията пуска апел към очевидците на закононарушението да спомагат на следствието.

Според неофициална информация, която циркулира в близки до Министерство на вътрешните работи и прокуратурата уеб сайтове, жертвата на закононарушението е Ивайло Чобанов - Иво Пилето, който има голям брой престъпни регистрации.

" Всеки човек има право на живот и да бъде разследвано неговото ликвидиране. Независимо коя е жертвата, това е неприемливо да се случва ", споделя пред Нова ТВ неговият юрист Ивайло Юруков.

Извършителят на нападението, съгласно БЛИЦ, е наследник на вносителя на марката Philipp Plein в България.

До момента Столична дирекция на вътрешните работи не е удостоверила и не е отрекла самоличността им.

Още по-странното е, че столичната работа даже не е съобщила в бюлетина си за закононарушението, което е осъществено в центъра на София, снимано е с камери за видеонаблюдение и има голям брой очевидци.

Нападението се случва малко след 14:30 ч. на 26 януари 2024 година на кръстовището на бул. " Черни връх " и " Златен рог ".

От записа се вижда, че двама водачи, спрели колите си на ъгъла на двете улици, водят диалог - очевидно след сдърпване на пътя.

Около 30 секунди след размяната на реплики - мъжът, който стои прав до шофьорската врата на пикап, получава мощен удар в главата и пада на земята.

В същото време, на пътното платно минава различен автомобил.

Водачът на пикапа излиза и се хвърля върху него, след което реалокира тялото му встрани. Поне двама души се насочват към падналия човек, с цел да оказват помощ, до момента в който други минувачи подминават случая.

Пострадалият човек изпада в кома и умира в болница след няколко седмици.

Тежкото закононарушение даже не е отразено в осведомителния бюлетин на Столична дирекция на вътрешните работи за 26 януари.

Едва на 23 февруари, и то в 22 ч. в петък, Столична дирекция на вътрешните работи пускат във Фейсбук обява със записа от камера на прилежаща постройка и приканват " жителите, които са били в региона на местопроизшествието и имат информация за случилото се, да оповестят данни на тел. 112 или в най-близкото районно ръководство ".

Адвокатът Ивайло Юруков, потърсен от околните на убития, споделя пред Нова ТВ, че в прокуратурата не се води даже кореспонденция по случая - това е посочила инспекция по трите имена и ЕГН на жертвата.

От полицията са съобщили пред Нова ТВ, че причинителят бил арестуван за 72 часа и " няма по какъв начин да не му бъде повдигнато обвиняване " - само че не разясняват по кое време и при какви условия той е задържан.

Според БЛИЦ, обвиненият за убийството е Любо Попов (син на вносителя на Philip Plein Валери Попов) и той се е предал в Министерство на вътрешните работи на 22 февруари, четвъртък - един ден преди полицията за първи път да заяви за закононарушението. В уеб страницата " Glasnews " има друга версия, съгласно която Попов е бил арестуван още в деня на закононарушението, като са му повдигнати обвинявания, само че бил освободен без мярка за неотклонение.

" Моето пояснение е, че причинителят на това закононарушение е намерил контакт с някоя от водещите групи за въздействие, за които се приказва непрекъснато в публичното пространство. Под давление на тези групи явно е изработен опит едно тежко закононарушение, осъществено измежду бял ден на един от най-оживените булеварди на столицата, да бъде скрито. Това е моето тълкувание и съм уверен в това ", сподели юристът.

Юруков споделя, че е потърсил контакт с медиите, с цел да може закононарушението да стане обществено притежание. Според него не може да става дума за административна неточност, а за съзнателно прикриване на данни.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР