Цял куп нарушения лъснаха в работата на началника на РУО-Враца

...
Цял куп нарушения лъснаха в работата на началника на РУО-Враца
Коментари Харесай

Амазонките на РУО-Враца! Спипаха Лорета Колева с цял куп нарушения, тя продължава да се хвали със софри и пътешествия с колежки във фейсбук /снимки/

Цял куп нарушавания лъснаха в работата на началника на РУО-Враца Лорета Колева след огромната инспекция, която бе разпоредена от МОН в края на предходната година. Припомняме, че тогава комисия от столицата прекатурна инспектората и рови в делата на чиновниците няколко дни.


 
Тарашът бе осъществен след стряскащ сигнал за нередности в РУО. Той бил много подробен и съгласно източници на организация BulNews съдържал цели 15 точки.
Месец след инспекцията от МОН изпратили публично писмо до шефката на институцията Лорета Колева, в което ѝ подреждат да „ предприеме дейности по повод организацията, ръководството и контрола “ в ръководената от нея конструкция. 
Част от откритите нарушавания касаят спорове на ползи в учебните заведения във Враца и региона. За образец е дадена директорка на селско школо, която била освободена от служба след подадени против нея сигнали за назначения по фамилна и другарска линия. Лорета Колева обаче не е насочила сигналите към Комисията за формиране на произвеждане по определяне на спор на ползи в РУО. Вместо това, след  суматохата, въпросната директорка била възобновена на поста си. 
Сред изложените в сигнала изказвания има също по този начин за пенсионирани шефове на други учебни заведения във Врачанско, които обаче са „ бетонирани “ на постовете си, макар преклонната си възраст. 
Подателят на сигнала загатва, че Лорета Колева раздава постове на свои доближени, като неприкрито парадира с персоналните си връзки със своите подчинени. Някои от тях също са хванати в нарушавания след инспекцията от МОН. Една от най-приближените до началника на РУО-Враца е Гергана Василева. Проверяващите открили, че тя не е спазила правилата за държание на държавните чиновници и в нарушаване на трудовия кодекс е дала неточна и подвеждаща информация, по отношение на осъществена инспекция.
Заради околните си връзки със своята шефка обаче, с която обикалят екзотични дестинации и постоянно се снимат на претрупани софри, на чиновничката ѝ се разминало. 
Според потвърдени специалисти в образованието в региона, с сходно фукане в общественото пространство на персонални връзки с подчинените си, Лорета Колева уронва престижа на институцията, която ръководи, а толерирането на доближените ѝ фрагменти основава напрежение измежду останалите чиновници. 
Това е и едно от предписанията на Министерството, което приканва директорката да „ сътвори атмосфера за намерено разискване на проблеми и въпроси и превъзмогване на дефицити във връзка с връзката и работата в екип, с оглед пълноценното осъществяване на служебните отговорности “. 
За тези, както и други нарушавания, измежду които изискванията за предпазване на проби за COVID-19, правенето на графици за отработено време и контрола върху работата на чиновниците, на Лорета Колева са дадени наставления, за които тя би трябвало да показа отчет пред МОН. 
Междувременно сигналът е подаден и до народните представители от област Враца, а също по този начин и до ръководителя на Комисията по обучение в Народното събрание господин Красимир Вълчев. Същите чакат мнение от МОН. За нарушаванията ще бъде сезиран и президентът Румен Радев, защото Колева е назначена по времето на ръководството на акад. Николай Денков. Интересно е дали някогашният образован министър, който е назначил Лорета Колева на управителния пост, утвърждава нейните дейности???
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР