Цял блок в Бобов дол е напълно унищожен само за

...
Цял блок в Бобов дол е напълно унищожен само за
Коментари Харесай

Наематели унищожиха апартаментите си за година

Цял блок в Бобов дол е изцяло погубен единствено за година от наематели. Апартаментите на три от етажите са безусловно оглозгани, а нанесените вреди вредят и на хората в целия блок. Месечният наем е 25 лв., а контролът върху жителите е съвсем никакъв. За това оповестява Нова Телевизия.

7-ми блок в Бобов дол се вижда незабавно. А вътре - изтърбушените жилища, които нямат нито порти, нито прозорци.

На 10-ия етаж обстановката наподобява в действителност тревожна. Там входни порти на жилищата няма, явно обаче хора са живели, тъй като има и тв приемници, има и счупени матраци, има разнообразни следи от живот - извънредно нищожен живот.

Апартаментите са тотално унищожени. Останал е единствено таванът. Който тече. Наемателите са намерили приложение на всичко в жилищата - с дървените каси от порти и прозорци палели печките си, кабелите палели, с цел да продават мед от тях, всички мебели извадили, продали и унищожили. И всичко това единствено за една година.

В блока некролозите и металните решетки са повече от жителите. Витаят боязън и тишина. На втория етаж живее домоуправителят Райка Иванова.

„ Тежко се живее, с тях не можем да се разберем. Живеят 3-4-5-6 месеца най-вече, по-късно създадат пакостите, унищожат всичко и си отпътуват. Коминът на 9-ия етаж в гарсониерата е избит, това е бетон, пълен бетон, какво са търсили и какво са правили и по какъв начин се разрушава бетон и аз не мога да си обясня. Най-сериозните вреди са от това, че блокът от горната страна протече и слиза водата надолу”, споделя Райка Иванова.

Борба против разрухата в блока пробва да води и Данаил Стоянов. Когато здравето му се разклаща, остава беззащитен против набезите в блока. И заключен с райбер към този момент единствено се надява крадците да не слизат от последните етажи надолу.

„ Всичко крадат, всичко измъкнаха, няма ред, няма дисциплина”, декларира Данаил Стоянов.

Апартаментите са благосъстоятелност на Мини „ Колуш” в Бобов дол. Предприятието е в разпродажба. Управлява се от синдик от столицата. И жилищата са единственият му актив. За жилищата се разчита на Иван Иванов. Това е мъж, който е бил защита в мините. И в този момент от него зависи кой може да се настани в жилищата. Срещу месечен наем от 25 лв. тук живеят всевъзможни хора.

„ Рушат, взимат кабелите, скубят ги в стената, да изкарат някой лев. Така ги разсипват жилищата. Аз нямам никаква виновност за това нещо. Те имат отговорности към „ Колош”, имат да кажем огромна сума за заплащане на наем, а наемът е 25 лв. на месец. Това нищо не е и те тъй като имат отговорности към 500-600 лв. и не идват при мен да сдадат ключа и аз да видя в какво положение е, а те непосредствено изчезват”, споделя Иван Иванов.

Блокът всяка година осиротява. И в него към този момент живеят единствено 7 фамилии. Хора като Данаил Стоянов и Райка Иванова няма къде да отидат. И единствено се надяват да не стане още по-лошо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР