Цветя, свещи и мълчание, прекъснато от кратък импровизиран концерт на

...
Цветя, свещи и мълчание, прекъснато от кратък импровизиран концерт на
Коментари Харесай

2 години след атаките в Париж: Почетоха паметта на загиналите

Цветя, свещи и безмълвие, прекратено от къс спонтанен концерт н а американската група Игълс ъф дет метъл - по този начин Франция уважи паметта на 130-те жертви на атентатите от 13 ноември 2015 г, съобщи Франс прес.
 Париж БГНЕС
Френският президент Еманюел Макрон, придружаван от брачната половинка си Брижит и в наличието на своя предходник Франсоа Оланд , уважи пред Стад дьо Франс паметта на първата жертва на терористичните набези в Париж. Макрон и кметът на Сен Дени, където се намира стадионът, сложиха венци от червени, бели и сини цветя пред паметната плоча на португалския преселник Мануел Диас, след което резервираха минута безмълвие. Диас беше първата жертва на екстремистите от " Ислямска страна ", които нападнаха парижки кафенета и концертната зала Батаклан на 13 ноември 2015 година
 Париж БГНЕС
Франсоа Оланд, който по това време беше президент на Франция, съобщи, че е чул детонацията пред стадиона , където гледаше футболен мач, само че не избягал, с цел да не всява суматоха измежду хората. Пред телевизия Франс-2 той изрази разбиране, че това решение " без подозрение е избавило живота на мнозина ".
 Париж БГНЕС
Макрон и брачната половинка му се насочиха към петте парижки бара и кафенета, които също бяха атакувани от терористите, за сходни церемонии, съобщи Франс прес. На всяко едно от тези места Макрон сложи цветя , съблюдава едноминутно безмълвие и беседва с околните на починалите и ранените, пристигнали там. На всяка от церемониите бяха прочетени и имената на починалите.
 Париж БГНЕС
Отбелязването на трагичната годишнина приключи пред концертната зала Батаклан, където във съдбовната нощ терористите убиха 90 души , участвали на концерт на групата Игълс ъф дет метъл. Там групата изнесе къс спонтанен концерт в памет на жертвите на нападенията. Силно разчувствани, музикантите изсвириха двете песни, които бяха изсвирили директно преди нападението против залата преди две години. " Обичаме ви ", и звика на британски и на френски вокалистът на групата Джеси Хюс. После той раздаде бели рози на околните на починалите. " Трудно е да не си спомняме за тези хора, които ни бяха отнети . Но в онази вечер ние видяхме и най-хубавата проява на любовта, когато някои хората пожертваха живота си, с цел да спасят своите другари ", сподели Хюс.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР