Цветовете на японската вишна известни с пленителна красота и великолепие

...
Цветовете на японската вишна известни с пленителна красота и великолепие
Коментари Харесай

​Вълшебната красота на японските вишни

Цветовете на японската вишна известни с пленителна хубост и величие от нежно преливащи бялорозови багри, притеглят погледа на всички. Това дърво се е трансформирало в знак на Япония, а вишневият цвят се счита за национално цвете.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция
Японското название на вишневото дърво „ сакура “ се свързва с исторически обстоятелства и митове като интерпретация на думата „ сакуя “ (цъфтеж, цъфтене). Плодовете му не са ядливи, за разлика от останалите разновидности на вишни и череши, което приказва за единствената съдба на цветовете – да бъдат красиви и то за малко.



Цъфтежът на дървото варира от края на март до началото на май за обособените елементи на Япония и алегорично ознаменува настъпването на пролетта и сезонът на оризовите засаждения. Твърди се, че който един път е зърнал хубостта на цветовете, в никакъв случай не би могъл да ги не помни.



„ Сакура “ е национална горделивост за японската нация заради обстоятелството, че е друго от всички други типове по света. Срещани съвсем на всички места, цветовете на японската вишна заливат с несравним лукс и церемониалност паркове, улици, градини, крайбрежия, реки и планински региони.
 Японските вишни в България започнаха да цъфтят Японските вишни в България започнаха да цъфтят
Може би не инцидентно тази година японските вишни, известни по света като сакура - започнаха да цъфтят в навечерието на Цветница.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР