Цветовете имат много важна роля в живота и всеки един

...
Цветовете имат много важна роля в живота и всеки един
Коментари Харесай

Ето как да изберете цветовете за вашия дом според Фън Шуй

Цветовете имат доста значима роля в живота и всеки един си има своето значение и носи несъмнено въодушевление и възприятие. Ето за какво съгласно Фън Шуй изкуството, точно това по какъв метод сме боядисали стаите си, по какъв начин сме оцветили дома си, може да окаже извънредно въздействие върху метода ни на живот и връзките ни със фамилията.

Ако желаете да сте придружени от положително, здраве, благополучие или благосъстояние би трябвало деликатно да се фокусирате върху съответните цветове в дома си, които ще ви оказват помощ да насочите позитивната сила. В идващите редове ще ви разкрием смисъла на всеки един цвят съгласно Фън Шуй и по какъв начин той може да влияе на вас и на вашето семейство и да донесе естетика в дома ви.

Бяло – най-чистият цвят. Символ на нематериалност, непорочност и безкрайност, бялото е превъзходен избор за детската стая или за мястото в дома ви, което желаете да запазите чисто и някак неопетнено, като кухнята. Неслучайно доста хора залагат на този типичен цвят, с цел да боядисат стените в дома си. Ако въпреки всичко желаете стаите ви да са по-цветни, наложително сложете някакви бели детайли или предмети, като покривки, вази и други.



Червено – то е знак на любовта, истината и силата. Като цяло е хубаво да участва в дома ви, само че по-скоро като някакво допълнение, а не като цвят на стая. Много е уместно за мястото, където работите. Така че, наложително би трябвало да имате червен детайл към работното ви място. Може също да сложите някакъв предмет или картина в този колорит в спалнята си. Това ще ви работи успокояващо и донесе естетика и обич.

Синьо – това е идеалният цвят за това кътче от вкъщи ви, където си почивате и релаксирате. Дали това е спалнята или някоя друга стая, съгласно Фън Шуй стените й би трябвало да са боядисани в цвета на небето. Тъй като този цвят има извънредно успокояващо въздействие и се свързва със успокоение и комфорт.

Розово – може да ви се коства прекомерно момическо, даже бебешко, само че съгласно изкуството Фън Шуй смисъла на този цвят е напълно друго. Особено когато се съчетае с алено или бяло, розовото може да се трансформира в един всесилен знак на топлината и любовта. Без да се колебаете, изберете този цвят за главен в спалнята или друго място, където сте най-интимни с колегата си. Освен всичко това, чаршафите в розов или червен цвят ще ви подсигуряват „ огнени” интимни нощи.

Зелено – или още цвета на парите е съвършен за вашата баня, да вземем за пример. Това е цвят, който е знак още на здравето, благополучието и живота, тъй че може да го прибавите към всяка една стая, в която се събира цялото семейство. Хубаво е интериорът в трапезарията би трябвало да е в зелени нюанси, тъй като това подтиква апетита и способства за хармонията на масата. Според Фън Шуй зеленото излъчва доста положителна сила и наложително би трябвало да участва по един или различен метод във всеки дом.

Черно – другият типичен цвят, който е противопоставен за чистото бяло е черното. Той не се употребява доста постоянно във Фън Шуй правилата, тъй като се свързва по-скоро с негативизъм. Естествено, в случай че сте привързаник на класическото черно може да го включите в дребни количества към интериора на дома ви. Изберете го в композиция с някой по-свеж цвят, който да носи позитивен заряд, като розово, алено, бяло. Така неприятната сила ще бъде отстранена. Избягвайте този цвят за спалнята – най-интимното място в дома, както и за банята, където би трябвало да доминират светлите, чисти цветове.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР