Цвети Пиронкова открива Зимната купа през февруари В Пловдив се

...
Цвети Пиронкова открива Зимната купа през февруари В Пловдив се
Коментари Харесай

Нов тенис клуб под Тепетата

Цвети Пиронкова открива Зимната купа през февруари
В Пловдив се роди нов тенис клуб. Става дума за Пловдив-1981, който е правоприемник на остарелия Железничар.

Целта на новия екип, част от който е и тенис експертът Георги Чочев, е построяването на супер съвременен тенис комплекс, който ще разполага с 8 клей корта, съблекални, фитнес зала, съвременна детска площадка и басейн.


Идеята е да се развиват млади гении, само че и да се постановат към този момент одобрени имена в аристократичния спорт.

Част от клуба е Катерина Димитрова, която единствено преди дни завоюва сребърен орден на двойки на мощния шампионат за юноши и девойки „ Еди Хер “ в Съединени американски щати. Другите забавни имена са Атанас Рогачев, Светлин Керемедчиев и Мария Рогачева, за които занапред ще се чува.

През февруари клубът, който организира своите занимания в залата на своя спонсор - „ Атаро Клима “, ще одобри Зимната купа за девойки до 14 година В конкуренцията ще се включат 8 тима, а противниците на България ще са ясни през януари.

Съоръжението е едно от най-модерните на Стария континент. На разположение е още зала за видео разбор, конферентна зала, както и място за отдих за родители и деца, а най-големият му плюс е системата PlaySight, която разрешава цялостен разбор и статистика на всеки тенисист в действително време.


„ Целият корт е оборудван с камери, нещо като „ Биг Брадър “. Доста състезатели идват да употребяват от нея “, разяснява Чочев, който ще е шеф на шампионата. Той към този момент се е договорил с Цветана Пиронкова да открие конкуренцията в града под тепетата.

Деца луднаха по наш вид на „ Лейвър Къп “
В Пловдив към този момент натрупаха опит в организирането на шампионати за подрастващи, а през миналия уикенд новия тенис клуб бе хазаин на неповторима конкуренция. По обичай на „ Лейвър Къп “, която Григор Димитров тази година завоюва, БФТ и Пловдив-1981 направиха шампионат за 8 деца до 8-годишна възраст, които бяха разграничени в две групи по 4. Треньор на „ аления “ тим бе капитанът ни за Купа „ Дейвис “ Тодор Енев, а на „ синия “ - капитанът ни за „ Фед Къп “ Дора Рангелова. „ Червените “ завоюваха с 13:7, само че всеки хлапак си потегли с купа, на която написа „ Победител “.
„ Това е моята философия. На тази възраст, щом се занимаваш с тенис, значи си победител. Не бива да има първи, втори, трети... Регламентът го измислихме с Пресиян Коев от федерацията. Вече мислим за сходна конкуренция още през януари, както и за още планове за развиването на тениса “, показа още Чочев.
P { margin-bottom: 0.08in; }
" Меридиан мач "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР