Цветелин от Лом, който се прочу като Цецо Терориста, след

...
Цветелин от Лом, който се прочу като Цецо Терориста, след
Коментари Харесай

Потресаващи разкрития за Цецо Терориста: Готвил похищението от месеци, цялата махала го гледала на живо

Цветелин от Лом, който се прочу като Цецо Терориста, откакто похити някогашната си интимна партньорка Евелина и майка й Анелия в дома им в санданското село Вълково, е продал автомобил BMW, с цел да си купи револвер „ Валтер “ за 1500 лв..
Според проверяващи, представени от „ Телеграф “, 41-годишният мъж е готвел похищението най-малко от два месеца.
Някъде при започване на лятото Евелина, която до тогава живеела с Цецо в ломския ромски квартал „ Стадиона “, го напуснала след следващия битов скандал.
Жалби
Двамата се залюбили преди много години, защото работели дружно. Заживели под един покрив в Лом, само че Цецо вманиачено ревнувал красивата ромка и непрекъснато упражнявал домашно принуждение по отношение на нея. Тя се обаждала няколко пъти на околните си да пускат тъжби в полицията против Цветелин за физическо принуждение над нея.
По едно време се прибрала в селото, само че за малко. После отново се върнала при обичания в Лом. В един миг дамата просто не издържала, напуснала го и се прибрала при майка си. Цецо в никакъв случай не е стъпвал в санданското село допреди заложническата драма във вторник.
Фатално
След като Ева, както я знаят в махалата, не се върнала в Лом, Цецо почнал да се заканва пред жителите на квартал „ Стадиона “, че ще отиде до Сандански и ще я прибере. Преди да пристигна в село Вълково и да завземе къщата, похищавайки двете дами, мъжът има серия от изявления в общия му с Ева профил във Facebook, в които предизвестява, че ще пристигна в селото и приканва всички да се скрият, че ще е ужасно.
Във вторник ломският Ромео извършва заканата си и се появява в санданското село. Около 17 часа съумява да превземе къщата и да държи заложници двете дами. Преди това прострелва с три патрона 70-годишния Николай Петров, който живее с майката на изгората му.
Възрастният мъж се пробва да окаже опозиция на похитителя и това се оказва съдбовно. Транспортиран е в столичната клиника „ Пирогов ”, оказало се, че един от патроните е засегнал белия му дроб и има заплаха за живота му.
Риалити
Близо 4 часа Цецо излъчи онлайн във Facebook заложническата драма в село Вълково. Терориста предаваше онлайн всичко от профила си, а измежду всеобщите му фенове бяха съседите му от ломския квартал „ Стадиона “. Ревнивият ломски мачо се барикадира на тавана на недостроената къща дружно с двете дами.
Изправи на нокти полицията в Сандански. Към локалните униформени бързо се притече подкрепление от Благоевград, а по-късно пристигнаха и силите на СОБТ от София. Изпратен бе и екип психолози, които влязоха в договаряния с обезумелия мъж. На място пристигна персонално и главсекът на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, който удостовери, че претекстовете за всичко са свързани с ревнивост.
При излъчването във Facebook доста от гледащите онлайн пишеха на Цецо и го окуражаваха. В същото време психолозите на Министерство на вътрешните работи съумяха да се свържат през месинджъра с Цецо и да стартират договарянията. Мъжът плашеше, че разполага с изключение на с два револвера, също с пушка и гранати. Поиска си да му донесат „ Кока-Кола “ и кафе, което бе изпълнено.
Дълго време той държа на нокти десетки служители на реда и двете дами, които бе похитил. Заплашва, че ще вдигне постройката във въздуха. Това наложи евакуацията на всички поданици на махалата, чиито домове бяха в радиус от 150 метра.
Хепиенд след намесата на Министерство на вътрешните работи
„ В последна сметка всичко приключи с хепиенд. Похитителят самичък алармира полицията за осъщественото от него, само че даже до момента в който правеше признания, произвеждал изстрели “.
Това сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев след края на драмата в село Вълково, която завърши към 21.30 часа във вторник.
Извършителят е престъпно проявен и е лежал в психиатрична клиника.
„ Бях пред къщата, когато се съобщи стрелецът. Той първо остави двата револвера и ножа си пред вратата, както и доста патрони, а по-късно излезе на открито. Полицаите го смъкнаха на земята, с цел да му сложат белезници, без да им се съпротивлява. Първо държал Евелина и майка й Анелия в таванско помещение, след това ги свалил на втория етаж “, съобщи Антон Ханджийски от село Вълково.
Двете дами са физически здрави, само че са доста изплашени след екшъна и похищението над тях. В момента са настанени при свои родственици.
„ На причинителя на нападението ще му бъде повдигнато обвиняване за опит за ликвидиране и за незаконно отнемане от независимост на две лица. Ще желаяме удължение на задържането до 72 часа, а по-късно и най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража “. В момента се правят разпити, вършат се огледи, работи се интензивно по досъдебното произвеждане “, прецизираха от Окръжната прокуратура в Благоевград.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР