Цветът на годината в интериорния дизайн е “прасковен мъх. Това

...
Цветът на годината в интериорния дизайн е “прасковен мъх. Това
Коментари Харесай

Цветовете на годината в обзавеждането

Цветът на годината в интериорния дизайн е “прасковен мъх ". Това сподели интериорният дизайнер Калин Благов в “Денят на Фокус " по радио “Фокус ". “Той е излъчен от “Пантон ". Това е лайтмотивът в цветовите гами през 2024 година Този цвят допуска жизненост, топлота, слънце, това е цветът, към който съгласно последните фешън трендове оформяме вътрешното пространство ", разясни Благов.

“Модният дизайн, интериорният дизайн, всички дизайн посоки са свързани между тях. Мощното завръщане към земните тонове в последните години набираше скорост и тази година е в своя пик. По-естествени материали, завръщане към камъка и дървото са присъщи за вътрешното обзавеждане през 2024. Бургундско е различен цвят на годината - извънредно наситено алено, като хубаво алено вино. Шоколадово кафявото също е настоящо ", сподели още Благов.

Всички тонове на сивото остават константна големина в интериора. “Може да се фокусираме върху заоблените форми, които стартираха мощна наклонност преди 2 година Тази година е година на арките и дъгообразните форми вкъщи, най-много във вратите и прозорците ", даде детайлности дизайнерът.

“Тапетите още веднъж стават доста съвременни. Геометричните форми като претекстове на тапетите, както и точките, също са мечтани сега от клиентите. Силна наклонност е и връзката сред един съответен цвят и всички останали съставни елементи в стаята - т.е. стая, която е изцяло едноцветна ", разясни Благов.

“Има типичен пропорции - да вземем за пример 60% главен цвят, 30% допълващ, 10% акцент. Вариациите обаче са тотално свободни. През 2024 година имаме връщане към природата - в случай че се чудим по какъв начин да комбинираме мебелите, задоволително е да погледнем през прозореца и да вкараме тези цветове в стаята си ", посочи Калин Благов.

Бягството от корпоративното чувство проличава даже в офиса - търсене на зеленина, чувство, че си вкъщи, не в стегната среда. “Екологичното строителство е метод да се приближим до естественото. Нещата, които обличаме, с които се храним, ни отдалечават от природата и естествено е да търсим още веднъж път към нея. Модните трендове пробват да наваксват това отдалечаване. Копнежът за независимост е значим съставен елемент даже в интериорния дизайн ", счита Благов.

“Милано събира дизайнери от целия свят. Пространството в Италия на всички места “говори ". В края на април ще има Миланска седмица на

дизайна, която ще разкрие още забавни нови трендове във вътрешното обзавеждане ", стана ясно от думите на Благов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР