Цветанка АндрееваВасил Терзиев може да стане кмет на София, само

...
Цветанка АндрееваВасил Терзиев може да стане кмет на София, само
Коментари Харесай

За да стане кмет Васил Терзиев, МОЧА трябва да остане непокътнат

Цветанка Андреева

Васил Терзиев може да стане кмет на София, единствено в случай че паметникът на руския окупатор остане недокоснат.
Защо ли?
Краткият отговор е доста явен. За да стане кмет на София, на Васил Терзиев, при втори тур против претендентите на ГЕРБ, ще му бъдат нужни леви гласове. Ако МОЧА падне преди изборите,

тези гласове са изгубени за ПП-ДБ и Терзиев

Либералната коалиция предлага лява кандидатура за кмет в демократичното пространство, само че е явно, че сходен хибриден облик мъчно ще подлъже десни гласове. Ясната идентификация на Васил Терзиев с модела на въздействието на някогашните репресивни служби на тоталитарния режим във актуалния ни политически модел отблъсна през цялото време огромна маса от демократична София.
Пропагандираше се огромна смяна на кметската позиция в София, а се оказа, че тя е

следващата поднесена замяна

„ Борбата със статуквото “ беше отъждествена с облика на най-ретроградното минало на Държавна сигурност. Сякаш въодушевени от модела, по който Румен Радев беше вграден в политическия живот на страната ни, обединението ПП- Демократична България реши да го употребява и за аления по генезис Васил Терзиев.
Преди години, когато Радев влезе изцяло чужд в политиката като претендент на Българска социалистическа партия за президент, той носеше стратегическата разработка на облика на натовския военачалник и евроатлантик. Така завоюва и нужните му за президентското десни гласове.
За втория си мандат, пред десните гласоподаватели, без чиито гласове Радев още веднъж не може да стане президент, той беше показан като герой против корупцията и атлантик. Зад този му имидж през цялото време прозираше компрометиращата го лява принадлежност и тъкмо създадения му от кремълски стратези облик. Но всевъзможни съмнения по отношение на Радев бяха зачеркнати след обществената му поддръжка от водачите на Политическа партия и Демократична България, определящи се като демократи и то десни. Така Радев се открива за два мандата в президентската институция.
Очевидно е, че и на Васил Терзиев ще са му нужни повече гласове от тези на издигащата го коалиция. До в този момент той събира към 35% електорална поддръжка. След като се изправи против ГЕРБ и самостоятелния десен претендент за кмет Вили Лилков, Терзиев няма да може да притегли същински десни гласове и ще разчита

да разшири поддръжката си посредством левицата

при втори тур на кметските избори. Още повече, че от Българска социалистическа партия обществено признаха, че още на минималните избори са разпознали Васил Терзиев като собствен претендент. Съвсем евентуално е против ГЕРБ социалистите на Нинова да познаят Терзиев за „ свое момче “ като биографична принадлежност към комунизма.
Реформаторската коалиция ПП-ДБ предлага на електората

левичарска договорка за София

Затова и не може да се чака, че определеният от техните среди регионален шеф на София ще допусне скандал с левицата, като посегне на комунистическата реликва – МОЧА.
Още повече, че демократичната коалиция има традицията на електорално и управническо съдействие с Българска социалистическа партия на държавно и на локално равнище в София. Помни се поддръжката им на предходните избори за Мая Манолова, която в този момент физически брани МОЧА от пренасяне. Факт е, че и районните кметове от Демократична България в София бяха подкрепени непосредствено с гласовете от Българска социалистическа партия. И на предишните избори, а и в този момент Демократична България и Българска социалистическа партия има общ зложелател ГЕРБ. Васил Терзиев е против десните, а не с тях. И това, че той би жертвал и МОЧА, с цел да ги завоюва, не е задоволително за водачите, които го издигнаха. МОЧА би трябвало

да го избави и да го направи кмет

Но дали либералите и социалистите могат да завладяват синя София? При предходните избори не съумяха с Мая Манолова. Не тъй като София е доста консервативна, а просто тъй като българските демократи са десни и да си сътрудничат с Българска социалистическа партия е идеологически немислимо
МОЧА ще падне, само че след играта на Васил Терзиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР