Цветанка АндрееваСлед банкера Йосифов през 1995г., сега бизнесменът Терзиев атакува

...
Цветанка АндрееваСлед банкера Йосифов през 1995г., сега бизнесменът Терзиев атакува
Коментари Харесай

Опит за нежен преврат във властта от хората на ДС – след честния частник Йосифов, сега Терзиев атакува София

Цветанка Андреева

След банкера Йосифов през 1995г., в този момент предприемачът Терзиев нападна София. Това е следващият опит за гальовен прелом във властта от хората на Държавна сигурност.
На политическата сцена в София борбата отново ще е за опазване на демокрацията против опита да бъде превзета от актуалните представители на някогашните служби. Издигането на Васил Терзиев – еманацията на триумфа на трансформиралата националните капитали Държавна сигурност е

предизвикателство към демократична София

Подобен безсрамен опит да бъде оправдана и върната във властта Държавна сигурност столичани не бяха виждали от 1995 година Тогава Българска социалистическа партия издигна неоповестения сътрудник на Държавна сигурност, трансформирал се в строител на капитализма – банкерът Венцислав Йосифов, шеф на Първа частна банка. Честен частник! През към този момент далечната 95 година, той беше показан, като съвременен демократ олицетворяващ триумфа на свободния пазар, също като днешния облик на Васил Терзиев. Тогава зад банкера Йосифов седяха агентурното му минало и поддръжката на алените. Но, префасонираната Държавна сигурност кандидатура не съумя да пробие в синя София.
Днес следим същия опит, само че през още едно потомство на Държавна сигурност. И този път с поддръжката на олевяващите либерали. Васил Терзиев по изложение с нищо не се разграничава от тогавашните реклами за банкера Йосифов, някогашен кадър на Държавна сигурност. И двамата са преуспели предприемачи свързани с най-важните отдели на Държавна сигурност.

София им е скъпа

Какво е общото сред банкера Йосифов и предприемача Терзиев? Тези претенденти са част от политическата еднаквост, която цели замяна на същинския преход към народна власт.
Целта на този развой управителен от ползите на някогашни номенклатурни и силови фигури на комунистическия режим е в изискванията на свободни институции и свободен пазар да употребяват още веднъж ресурсите на страната в локалната и централна власт. Ясно е, че София им е скъпа – скъпа с опциите си. Тя е източник на доста запаси – бюджет, доходи, общински предприятия, действия, поръчки, върху които желаят да сложат ръка преродилите се посредством децата си, някогашни първенци на комунизма.
Този опит, за замяна и подправяне на свободата която ни е обезпечена от демокрацията, е напълно действителен. Това не е единствено конфликт на история, на родове, на комунизъм - антикомунизъм и идеологии. Това е борба сред демокрацията и някогашния режим в опит да я превземе и употребява всичките ѝ свободи и привилегии.
Това е следващият

опит бъдещето да се трансформира във фасадна народна власт,

обслужваща частни ползи.
Изборите в София са значими с това, че властта би трябвало да остане на суверена. Трябва да произтича от него и да служи на него. Демокрацията има своите компликации и триумфи, само че когато е обезпечена, тя е най-хубавото което светът е измислил.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР