Цветанка АндрееваКъм пространството в което се е настанила станалата за

...
Цветанка АндрееваКъм пространството в което се е настанила станалата за
Коментари Харесай

Левицата се разраства и „отляво“, и „отдясно“, това което ги свързва е някогашното ДС

Цветанка Андреева

Към пространството в което се е настанила станалата за жал обичайната българска левица Българска социалистическа партия се прибавят нови и остарели леви сили. 

От някогашни комунисти, до нови левичари се активизираха да разделят въздействие със социалистите на Нинова. 

От една страна, през днешния ден се сплотяват отломките от Българска социалистическа партия отпред с Първанов. От друга, към този момент се обособи мощен ляв кръг с съперници на Нинова под крилото на сякаш „ атлантика “ Радев. На трето, само че не на последно място, новата партия Политическа партия не крие, че е с лява еднаквост и от ден на ден напуща рамките на дясно-центъра.

На пръв взор тези обединения са доста разнообразни и мощно конфликтни, ориентирани към взиманото си обезсилване, само че на процедура разтварят идеологически и електорално лявото ветрило – от демократичното градско, посредством Политическа партия, през хибридния социализъм на Българска социалистическа партия, до нескритите про- путинско червени кръгове към момента живи от Българска комунистическа партия. 

Колкото и да са разнообразни тези кръгове имат едно общо сечение – поносимостта и свързаността им с тогавашната Държавна сигурност: дядовци, татковци, а през XXI век към този момент и внуци.

Левицата в България остава генетично обвързвана с някогашните служби на тоталитарния режим и днешния им бизнес.

Каквито и да са рецензиите към десницата, там асоциирането с Държавна сигурност е  най-малкото компрометиращо и непрестижно!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР