Цветана Пиронкова намери място в основната схема на първия за

...
Цветана Пиронкова намери място в основната схема на първия за
Коментари Харесай

Пиронкова влезе в основната схема на Australian Open - slava.bg

Цветана Пиронкова откри място в главната скица на първия за годината шампионат от Големия шлем - Откритото състезание на Австралия. В последния кръг на квалификациите в Дубай поставената под номер 21 в пресявките пловдивчанка победи 14-ата Маргарита Гаспарян (Русия) с 6:3, 7:5. Това бе втора победа за Цветана Пиронкова над тази съперничка след триумфа й в Истанбул през 2015 година, когато Цвети печели с 0:6, 7:6(4), 7:6(3).

С успеха през днешния ден 33-годишната пловдивчанка завоюва 40 точки за международната класация и ще има обезпечени още 10 от присъединяване в първия кръг на Australian Open. Тя завоюва и 76 850 щатски $ от наградния фонд.

Това ще бъде 13-то присъединяване на Цветана Пиронкова на Откритото състезание на Австралия и първо за нея от 2017 година насам. До този миг тя не е прескачала втория кръг в Мелбърн.

Пловдивчанката се завърна триумфално на корта през 2020-та след 3-годишна пауза поради майчинство, като доближи до 1/4-финал на US Open и игра в третия кръг на "Ролан Гарос ".
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР