Цветан Цветанов връчи на Корнелия Нинова папка с предложението на

...
Цветан Цветанов връчи на Корнелия Нинова папка с предложението на
Коментари Харесай

Цветан Цветанов се появи на премиерата на филма на Елена Йончева за оградата

Цветан Цветанов връчи на Корнелия Нинова директория с предлагането на ГЕРБ за смяна в конституцията, което управлаващите оповестиха на конференция през днешния ден по обяд. Лидерът на Българска социалистическа партия отхвърли да се подпише пред камерите

© Анелия Николова Още по тематиката
Прокуратурата отхвърли да образува досъдебно произвеждане против Елена Йончева
11 окт 2017
Коя е опасността за националната сигурност - оградата или Елена Йончева

Казусите с построяването и сигурността на така наречен преградно оборудване се срещнаха в прокуратурата
8 юни 2017 Интересен ход предприе ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, с цел да притисне водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова да поддържа предложенията на ГЕРБ за промени в конституцията и унищожаване на отминалостта за следствие на закононарушения в приватизацията. Изненадващо Цветанов се появи на премиерата на кино лентата на депутатката от Българска социалистическа партия Елена Йончева за оградата по турската граница, който бе показан в понеделник в зала 42 на НДК. С появяването си Цветанов попадна в мощно враждебна среда, защото авторката се бе погрижила да има агитка - през обществената мрежа Йончева бе призовала искащите да дойдат на представянето, а и съвсем цялото управление на Българска социалистическа партия беше в НДК. Когато след края на прожекцията беше пуснато осветлението, до Цветанов се оказа и вицепремиерът Валери Симеонов, който е най-активен от ръководещите по тематиката с оградата и няколко пъти дори влезе в персонален спор с Елена Йончева по въпроса за строителството и сигурността на оборудването, които дори ескалираха до закани за съд. За присъстващите по този начин и не стана ясно по кое време е дошъл Симеонов.

В 20-минутния филм нямаше доста данни за нарушавания към строителството на оградата, само че пък имаше фрапиращи фрагменти за това по какъв начин тя е прескачана " онлайн " със сгъваема стълба откъм Турция, както и изказвания на неизвестен чиновник на гранична полиция, че каналите се покровителстват от най-високо равнище. След късото изложение на Йончева Цветанов взе думата, с цел да разяснява фрагментите, само че опитът му бе посрещнат с освиркване. Той разгласи, че филмът ще бъде изгледан от Бойко Борисов и " ще се вземат ограничения ", и че " министър председателят ще бъде праволинеен ". Чак по-късно стана ясно за какво в действителност е пристигнал. Цветанов размаха директория с предлагането на ГЕРБ за смяна в конституцията, която да анулира отминалостта за закононарушенията по време на приватизацията, след това се подписа пръв под предлагането и прикани и Нинова да го направи. Той беше репликиран от скочилия на сцената до него народен представител от Българска социалистическа партия Славчо Велков: " Ще подпишем, когато вие се съгласите да разкриете листата с облажилите се политици от КТБ. "

Председателят на Българска социалистическа партия, която изгледа прожекцията права и в дъното на залата, отвърна с въпрос към Цветанов - дали ГЕРБ ще проверяват корупцията, която се вижда от кино лентата на Йончева. След къси препирни Нинова в последна сметка си потегли с досието на ГЕРБ и даде обещание коментар на социалистите по тематиката с приватизацията във вторник.

По-късно денем пресаташето на ГЕРБ Никола Николов написа в профила си във фейсбук в отговор на коментар за събитието: " Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов подписа препоръчаното от Нинова писмо за обявяване на имената на политиците, облажили се от КТБ. Отдавна. Още на 20.10.2017. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР