Цветан Цветанов ми сподели, че подмяна на вотове досега е

...
Цветан Цветанов ми сподели, че подмяна на вотове досега е
Коментари Харесай

ВИДЕО Радев към ГЕРБ: Цветан Цветанов ми сподели, че е имало подмяна на избори!

" Цветан Цветанов ми показа, че замяна на вотове до момента е имало, очевидно той изхожда от персонален опит, до момента в който към момента беше в ГЕРБ. Това мощно изявление направи президентът Румен Радев по време на консултациите с партия ГЕРБ преди парламентарните избори.

Държавният глава уточни, че не е нужно да го убеждават, че един закон може да бъде признат за една седмица и добави, че и преди е налагал несъгласие на сходни законопроекти, имайки поради, че Цвета карачнчева опитва да го убеди, че е нужна поредна смяна на Изборния кодекс, само че не по метода на осъществяване, а поради корона ограниченията.

" И аз мога да дефинира писането на Конституция за един ден като екзотична концепция. Въпросът е може ли изборната администрация да се активизира за провеждането на идващите избори ", изясни още президентът. Според него е значимо членовете на СИК да имат обезпечени защитни средства, както и сходни да бъдат набавени за гласоподавателите.

" Най-важното на тези избори е обезпечаването на здравна сигурност на гласоподавателите ". Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова по време на консултациите.

Тя удостовери, че Изборният кодекс ще бъде изменен, само че единствено поради нужните противоепидемични ограничения в секциите.

" Направен е разбор на всички държави-членки на Европейски Съюз, които организираха избори ". Това от своя страна добави вицепремиерът Томислав Дончев. По неговите думи доста от практиките в други страни са неприложими у нас и даде за образец гласуването посредством упълномощено лице. Една преносима секция ще може да обслужва сред 30 и 35 адреса, като на един адрес постоянно живее повече от един човек.

Дончев е песимистичен, че може у нас да се вкара гласоподаване по пощата. За такова упорстват от извънпарламентарната съпротива, която е уверена, че ръководещите готвят поредна операция на вота.

ГЕРБ пък контраатакуваха, че точно президентът Радев подклажда сходни клюки.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР