ЦСКА записа втора поредна победа в Националната баскетболна лига за

...
ЦСКА записа втора поредна победа в Националната баскетболна лига за
Коментари Харесай

ЦСКА се изкачи на върха след убедителен успех в Пловдив

ЦСКА записа втора поредна победа в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ), откакто „ алените “ надираха изрично Академик Пловдив с 87:70 (18:17, 35:13, 15:19, 19:21) като посетител в среща от втория кръг на шампионата. Ключова за крайния излаз от дуела се оказа втората четвърт, която играчите на Росен Барчовски взеха безапелационно с 35:13 и не изпуснаха самодейността, с цел да се поздравят с триумфа. Академик пък записва второ следващо проваляне, откакто „ студентите “ отстъпиха и на Спартак Плевен в първия кръг.

Двубоят в зала „ Сила “ стартира с много грешки и от двата отбора, само че в средата на първата четвърт ЦСКА отвори задатък от 7 точки при 12:5 след тройка на Георги Боянов. Академик обаче съумя бързо да навакса изоставането си и краят на частта пристигна при единствено точка преднина за „ алените “ – 18:17.

Вторите 10 минути се оказаха решаващи за крайния излаз от конфликта. „ Студентите “ продължиха да вършат повече неточности в отиграванията си в нахлуване и това разреши на ЦСКА да осъществя поредност от точки на бърза офанзива. Така 4:20 минути преди края на втората четвърт баскетболистите на Росен Барчовски поведоха с 13 точки при 36:23, а до финала на първото полувреме задатъкът на столичния отбор набъбна до 53:30, въпреки Кръстомир Михов да осъществя тройка от центъра със сирената.

След почивката ЦСКА продължи да бъде по-резултатният отбор и преднината на гостите стигна 29 точки при 61:32 след панер на Маркъс Хамънд и две следващи тройки на Кейлъб Уесън. Постепенно Академик усъвършенства успеваемостта си в нахлуване и съумя да смъкне 11 точки от пасива си, печелейки третата част с 19:15.

В последната четвърт тимът на ЦСКА загуби централизация в завършващата фаза и това разреши на „ студентите “ да се приближат на 14 точки при 66:80 3:21 минути преди финалната сирена, само че все пак столичният отбор не позволи изненада и затвори мача за крайното 87:70.

Най-резултатен за триумфа на „ алените “ бе Георги Боянов с 20 точки, Александър Радукич добави 18, а Кейлъб Уесън се регистрира с 16 точки и 8 битки.

За домакините Тайлър Криймър записа " дабъл-дабъл " с 15 точки и 10 битки, а по 11 точки вкараха Кръстомир Михов и Джейлън Минет.

В идващия трети кръг Академик посреща Ямбол, до момента в който ЦСКА е хазаин на Миньор 2015.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Димитър Петков
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР