ЦСКА - София посреща ЦСКА 1948 в двубой от 9-ия

...
ЦСКА - София посреща ЦСКА 1948 в двубой от 9-ия
Коментари Харесай

ЦСКА - София и ЦСКА 1948 кръстосват шпаги на Армията

ЦСКА - София посреща ЦСКА 1948 в дуел от 9-ия кръг на efbet Лига. " Червеното " дерби на стадион " Българска войска " е довечера от 20:15 ч. и ще бъде ръководено от Георги Кабаков.

Сблъсъкът сред тези два тима, както постоянно, провокира сериозен интерес. Именно равенството (1:1) при последната им среща, когато Иван Турицов пропусна дузпа надълбоко в добавеното време, лиши ЦСКА - София от шампионската купа. Припомняме, че отборът, воден тогава от Саша Илич, остана на една точка от върха.

И двата тима към този момент са с нови треньори. Начело на днешните домакини се завърна Нестор Ел Маестро, до момента в който ЦСКА 1948 сега е воден от краткотрайния ментор Николай Панайотов.

ЦСКА - София стартира сезона неубедително, само че последователно стартира да напипва правилния темп и в последните си 3 мача записа две победи и едно тъждество. " Червените " имат единствено един домашен триумф през актуалната акция - против Крумовград (1:0), и сигурно ще бъдат стимулирани да се реваншират пред своите почитатели.

Футболистите на Панайотов завоюваха два следващи дуела под негово управление и се надяват да продължат положителната си серия с победа на " Армията " през днешния ден. Задачата им обаче няма да бъде лесна на негостоприемния стадион в Борисовата градина.

За отбора се събра огромна пауза от последната публична среща, защото мачът с Лудогорец от 8-ия кръг на шампионата беше отсрочен по искане на " орлите " поради присъединяване им в евротурнирите.

По време на паузата за националните тимове и ЦСКА - София, и ЦСКА 1948 играха контроли. Момчетата на Нестор Ел Маестро разгромиха Литекс с 5:1, а днешният им съперник надви над Пирин с 4:0.

И двата отбора привлякоха по едно ново попълнение. ЦСКА - София се укрепи с отбранителния полузащитник Емануел Шакич, който евентуално ще запише първи минути с алената фланелка. ЦСКА 1948 пък подписа контракт с френския нападател Аерон Зинга, само че треньорът разкри, че играчът изостава с подготовката и първо би трябвало да натрупа игрова процедура в дубъла, който се състезава във Втора лига. Гостите ще бъдат и без трайно контузения Евгений Сердюк, само че се чака в състава да се завърне бранителят Симеон Петров, който преподписа с клуба.

ЦСКА - София пък няма да може да разчита на Юрген Матей и Браян Морено, които не престават да лекуват контузии. Ел Маестро няма други кадрови проблеми преди дуела.

ЦСКА - СОФИЯ - ЦСКА 1948

Вероятни сформира:

ЦСКА - СОФИЯ : Бусато, Вион, Петров, Кордоба, Турицов, Юга, Линдсет, Кареасо, Хайнц, Фаетон, Назон

ЦСКА 1948 : Наумов, Фуртадо, Барбоса, Елитон, Рапнуи, Чочев, Умарбаев, Карагарен, Илиев, Педриньо, Рууни Ева

СЪДИЯ : Георги Кабаков
СТАДИОН : " Българска войска ", София
НАЧАЛО : 20:15 часа
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР