ЦСКА - София направи поредна голяма крачка към започването на

...
ЦСКА - София направи поредна голяма крачка към започването на
Коментари Харесай

ЦСКА - София с нов успех за новия стадион

ЦСКА - София направи поредна огромна крачка към започването на реорганизация на стадион „ Българска войска ". Визата за планиране и планът на клуба са били утвърдени от Националния институт за недвижимото културно завещание (НИНКН) и от Министерството на културата, написа „ Тема Спорт ". Становищата от тези две институции бяха нужни, тъй като Борисовата градина, в която се намира стадионът, е монумент на градинското и парковото изкуство. От института към този момент един път върнаха визата с 10 забележи, които са били изгладени.

Това е следващият триумф на " алените " по пътя към огромната фантазия, откакто по-рано през месеца непрекъснатата комисия по запазване на околната среда, земеделие и гори към Столичния общински съвет също утвърди плана за реорганизация на стадион „ Българска войска ", като позволи отсичането на 75 дървета в Борисовата градина и залесяването на 298 фиданки.

ЦСКА - София чака положителен отговор и от Министерството на околната среда и районната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ). Те пък би трябвало да преценяват дали е нужна оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС).

Наскоро основният проектант на плана на ЦСКА - София Цветан Петров съобщи, че реконструкцията на стадиона ще стартира най-рано при започване на идната година. Предвид това по какъв начин се движат процедурите, чак към края на 2023-а може да се пристъпи към издаване на позволение за градеж. Това прави много евентуално идващият кмет и основен проектант (ако има такива) да са виновни за издаването му. Оптимистичният вид при дадените периоди е стадионът да бъде напълно приключен в средата на 2025 година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР