ЦСКА се очаква да започне лятна подготовка на 6 юни

...
ЦСКА се очаква да започне лятна подготовка на 6 юни
Коментари Харесай

ЦСКА привлича петима нови, отхвърли оферта от 2,5 млн. за Кайседо

ЦСКА се чака да стартира лятна подготовка на 6 юни с петима нови футболисти.

Ръководството на " алените " е договорило български юношески национал, ляв защитник от Франция, двама задгранични офанзивни полузащитници, както и колумбийското крило Данило Асприля, за който се появиха информации при започване на седмицата. Те са утвърдени от новия ментор Саша Илич.

Управата на " армейците " води договаряния за привличането и на още двама набелязани играчи, единият от които българин.

Илич държи всички футболисти с контракти с ЦСКА да стартират подготовка, с цел да може той да реши качествата им, като в процеса на работа ще реши кои да останат.

Сръбският познавач също по този начин възнамерява се запознае деликатно и с гениите от школата на клуба с желанието да включи най-хубавите от тях в тренировките на представителния тим и последователно да ги интегрира в състава.

ЦСКА до този миг разгласи публично, че се разделя с Греъм Кери, Жуниор Нзила, и Ахмед Ахмедов, а договорът на Брадли Мазику изтича и той ще продължи кариерата си по всяка възможност във Франция.

Илич ще добави към щаба си и нов кондиционен треньор на мястото на Кирил Динчев, който съвсем несъмнено ще продължи работа в Академията на клуба.

В същото време стана ясно, че ЦСКА е отхвърлил оферта на стойност 2 500 000 евро за голмайстора си Жорди Кайседо от турския гранд Бешикташ. Това оповестиха медии в родината на нападателя Еквадор, като се разяснява, че тази сума е трябвало да бъде платена на 4 вноски.

„ Орлите “ са отправили оферта на стойност сумата, каквато е и откупната уговорка на 24-годишният таран. Наред с това, Бешикташ е заречен 400 хиляди евро бонус за ЦСКА, в случай че тимът влезе в Шампионската лига. Освен това, от турския гранд са предложили на „ алените “ 20% от сумата при възможен идващ трансфер на Кайседо.

ЦСКА ще прекара втория стадий от предсезонната си подготовка в Австрия, оповестиха „ армейците “.

Първоначално отборът на Саша Илич ще бъде на лагер край Инсбрук, а по-късно – край Залцбург. В този интервал „ алените “ ще изиграят 5 контроли.

След първия стадий от подготовката на Панчарево, ЦСКА ще замине на 15 юни за двуседмичен лагер в Австрия. Там отборът в началото ще бъде настанен в база край Инсбрук, а от 23 юни ще тренира още веднъж при съвършени условия в региона на Залцбург.

В Австрия са планувани 5 контроли, които ще започват на 18 юни против досегашния участник в немската Бундеслига Гройтер Фюрт. На 21-ви е планувана инспекция с локален отбор, който в допълнение ще бъде разгласен, след което на 24-ти юни ЦСКА ще премери сили с гранда Ред Бул Залцбург, спечелил в последните години 9 следващи трофеи в Австрия.

Лагерът ще приключи с още две контроли - против елитния румънски Сепси на 27-ми юни и унгарския първенец Ференцварош ден по-късно. След прибирането на отбора в България ще бъде проведен още една другарска среща, на която ще бъде показан публично състава за идния сезон.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР