ЦСКА постигна шестия си успех в първенството по волейбол за

...
ЦСКА постигна шестия си успех в първенството по волейбол за
Коментари Харесай

ЦСКА надви Дея спорт в Бургас след драматичен обрат

ЦСКА реализира шестия си триумф в шампионата по волейбол за мъже. „ Червените “ си потеглиха с 2 точки от Бургас, откакто победиха мъчно локалния Дея спорт с 3:2 (16:25, 25:19, 22:25, 25:23, 15:12). Тимът, воден от треньора Александър Попов на два пъти изоставаше в резултата, само че реализира съдбоносен поврат след тайбрека.

ЦСКА изпусна своите шансове да поведе в мача, откакто в първата част стоеше добре на полето. При 15:14 „ алените “ влязоха в отрицателна серия, позволиха поредност от неточности в офанзива и с нерешително посрещане разрешиха на домакините да извърнат и да затворят скоростно гейма при 25:16.

Втората част беше извоювана изрично от играчите на ЦСКА, които ускориха началния удар и бяха много по-уверени в нахлуване, като с добра обсада бързо изравниха резултата в мача след 25:19.

В идващите два гейма тимовете си размениха надмощието. Бургазлии още веднъж излязоха напред в резултата при 25:22, само че ЦСКА не се съобщи и след 25:23 вкара срещата в подобаващ тайбрек.

В него солидният начален удар на столичани, в комбиниране с доста положителната игра на отбора в отбрана разрешиха на отбора да вземе преимущество от 3 точки в самото начало. Много мощната офанзива на Димитър Димитров, в комбиниране с неточности от бургазлии направиха помогнаха на " алените " да заслужат успеха след 15:12.

Диагоналът Димитров беше най-резултатен в мача със своите 38 точки, а съотборникът му Тодор Костов приключи с 18.

За домакините Николай Учиков се отличи с 16 точки.

ЦСКА заема трето място в класирането, до момента в който Дея спорт е на седма позиция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР