ЦСКА посреща Ботев в едно от дербитата на 16-ия кръг

...
ЦСКА посреща Ботев в едно от дербитата на 16-ия кръг
Коментари Харесай

ЦСКА ще бори Ботев без Каранга

ЦСКА посреща Ботев в едно от дербитата на 16-ия кръг в Първа лига. Двубоят е в събота от 15 часа и ще бъде излъчен по DIEMA SPORT, както и онлайн на GONG PLAY.

"Червените " са в чудесно въодушевление след триумфа като посетител над Лудогорец. Срещу тях обаче е тим в отлична серия, който не се тормози от противника и на собствен ред ще гони трите точки в битката си към третото място.

Големият проблем за домакините ще бъде неналичието на голмайсторса Фернандо Каранга, който е осъден. С леки контузии от мачовете на младежкия народен тим са Кирил Десподов, Стойчо Атанасов и Александър Георгиев. В лагера на "червените " чакат до края на седмицата в България да дойде новото попълнение Роланд Алберг.

За Ботев осъден е бранителят Пламен Димов, а в състава се завърнаха Йордан Минев и Цветомир Панов.

Ето още любопитни обстоятелства преди мача:

- В първия си дуел с канарчетата през сезона на 30 юли т.г. ЦСКА вкара толкоз голове – 6, колкото в предходните си 10 турнирни мача с пловдивчани, взети дружно, като не съумя да се разпише в 6 от тях

- ЦСКА е изиграл 4 мача за състезание без Фернандо Каранга, откогато той облече алената фланелка, в които вкара 5 гола, или приблизително по 1,25 гола на среща. С него в състава си междинната ефикасност на армейците се подвига на 1,89 (51 гола в 27 мача).

- Ако не изгубят от жълто-черните, армейците ще изравнят най-дългата серия без проваляне през сезона на Лудогорец от 14 мача, която сами прекъснаха с 2:1 в Разград в предишния кръг. Последната загуба на ЦСКА пък бе тъкмо от зелените – 0:1 вкъщи във втория кръг.

- Последната загуба в шампионата на ботевци бе от водача Лудогорец – 1:2 като посетители в 9-ия кръг. Оттогава насетне те записаха 5 победи и 2 ремита в 7 срещи.

- Най-резултатният чужденец в клубната история на Ботев Фернандо Виана има към този момент 15 гола за канарчетата, откогато се подвизава в Първа лига, само че към момента не се е разписал против някой от тимовете от Топ 3 Лудогорец, ЦСКА и Левски.

- Ботев Пд не вкара нито един гол при последните си 7 визити на „ Българска армия”, само че пък взе 3 точки като посетител в интервала с три нулеви равенства. За последно означи гол в Борисовата градина при загубата с 1:2 на 26 април 2009 г.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР