ЦСКА изигра най-силния си мач от началото на сезона и

...
ЦСКА изигра най-силния си мач от началото на сезона и
Коментари Харесай

В този ЦСКА трябваше да имате вяра

ЦСКА изигра най-силния си мач от началото на сезона и победи Берое с безапелационното 3:0 в Стара Загора. " Червените " впечатлиха с играта си и с красиви голове, изключително този на Тобиас Хайнц. Сега очакванията на всички в клуба са този триумф да е първи от дълга серия, както си пожела и капитанът Амос Юга след срещата.

В този ЦСКА трябваше да имате религия. Всички вие, които обичате " алените " и желаете да виждате победи, пристигнали с хубав футбол. Треньорът Нестор Ел Маестро мина през доста сложен интервал. Върху главата му се стовариха рецензии и даже обиди, само че той устоя. Вече почеркът му стартира да се вижда. Вижда се позитивна смяна и във физическата подготовка на отбора, откакто очевидно по време на предсезонния лагер в Австрия не се е работило задоволително в това направление. А без мощна физика, няма по какъв начин да играеш мощен футбол. Това е ясно на всички.

ЦСКА беше нападнат от всички страни. След несполучливи мачове част от почитателите скочиха, обиждаха множеството играчи и желаеха пояснение за неналичието на победи. Не е обикновено при неуспехи да се стига чак до такива крайности и ругатни, а след победи същите тези футболисти от " ментета " бързо да се трансформират в герои. Не, не надуваме балона. ЦСКА не е направил кой знае какво - победил е Берое. Но се видя, че тимът има съществени качества и може да играе красиво, сполучливо и мощно.

Начетохме се и се наслушахме какъв брой слаба лятна селекция са направила на " Армията ". Знайни и незнайни " големи експерти " скочиха на новите попълнения и преждевременно ги оповестиха за " неприятен футболен материал ". Змиите в Борисовата градина и отвън нея постоянно ще съскат, озлобени против ЦСКА. Докато при един различен тим публицисти и почитатели гледат да е спокойни, даже в най-силната стихия, отношението към " алените " не е такова. Там постоянно би трябвало да се направи слон и от най-малката мушица. И все било за положителното на тима, все градивна рецензия, която ще помогне. С какво може да оказват помощ ежедневни информации за травми в ЦСКА, трансформирали се в някакъв странен фетиш за едни хора, не е ясно... Контузии, които в множеството случаи са толкоз същински, колкото засипалите България подправени петдесетолевки в последните седмици.

Най-важното за Ел Маестро и компания беше да са като слепи и глухи към всичко, което се изливаше от клоака към клуба. Да упражняват на Панчарево, да работят крепко и да чакат точно този мач. Да затворят най-малко малко устата на критиците. И безапелационната победа пристигна в най-точното време - преди паузата за националните тимове. Сега има време треньорът да работи още по-здраво с тима, да разгърне още повече концепциите си и още в първия мач след паузата ЦСКА да затвърди положителните усещания.

Всичко при " армейците " си идва на мястото. Дори и на съществено закъснение от водача във краткотрайното класиране сега, ЦСКА още веднъж ще бъде един от главните любимци за купата, в това бъдете сигурни. А " ментетата " в края на сезона отново ще бъдат герои. В този ЦСКА трябваше и би трябвало да вярвате. Тепърва ще се убеждавате в това...
 Гочето: Ел Маестро и играчите на ЦСКА заслужават похвали
Гочето: Ел Маестро и играчите на ЦСКА заслужават похвали

Ето какво още сподели той
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР