ЦСКА и Ботев завършиха при резултат 1:1 в инфарктно дерби

...
ЦСКА и Ботев завършиха при резултат 1:1 в инфарктно дерби
Коментари Харесай

Ботев обеща и намери слабото място на ЦСКА

ЦСКА и Ботев приключиха при резултат 1:1 в инфарктно дерби от 16-ия кръг на Първа лига. Тодор Неделев откри резултата след противоречиво отсъдена дузпа в 23-ата минута. "Червените " изравниха в 79-ата минута след автогол на Лазар Марин. Двубоят на "Българска войска " можете да наблюдавате онлайн по DIEMA SPORT, GONG PLAY, на честотите на Дарик радио , както и минута по минута на Gong.bg.

Ботев бе по-активният отбор на терена през първото полувреме. “Жълто-черните” постановиха висока преса и владееха топката повече от противника си. Все отново силите на възпитанците на Николай Киров бяха ориентирани по-скоро в проведените на контраатаки.

Още в 5-ата минута на дуела обаче Станислав Манолев опита да изненада противника, откакто лиши топката от Тодор Неделев на границата на наказателното поле и стреля. Иван Чворович обаче внимаваше и улови.

Три минути по-късно Тиаго Родригес показва страховит взор върху играта и пусна брилянтно извеждашо подаване към Станислав Манолев зад отбраната, само че още веднъж стража на “канарчетата” излезе и постави завършек на "червената " офанзива.

Ботев откри резултата в 22-ата минута на срещата. “Жълто-черните” съумяха да се възползват от неточност на Кевин Кубемба в центъра и да провеждат хубава контраофанзива. Крум Стоянов напредна с топката в наказателното поле и пусна надясно към отзовалия се на помощ Фернандо Виана. Първоначално останаха усещания, че Николай Бодуров повали Виана в наказателното поле, само че след това видеоповторенията демонстрираха, че решението на съдията Волен Чинков е пресилено. На тях се вижда, че Виана самичък търси контакт с бранителя на „ алените “ и пада на терена. Вижте противоречивата обстановка във видеото и преценете сами дали имаше дузпа и дали решението на Волен Чинков беше вярно:

Тодор Неделев извърши 11-метровия удар. Футболистът на "жълто-черните " изпрати топката в левия ъгъл на Черниаускас, който макар че се хвърли в вярната посока, не съумя да обезврежда удара. По този метод Неделев прекъсна отрицателната серия от 7 мача на Ботев без попадение на "Българска войска ".

В 39-ата минута от щаба на “червените” изявиха искания за дузпа. Станислав Манолев бе съборен в наказателното поле от Лазар Марин, само че реферът Волен Чинков счете, че няма мотиви да отсъди углавен удар.

Две минути преди края на постоянните 45 минути неубедителна интервенция на стража на ЦСКА Витаутас Черниаускас, можеше да коства второ попадение във вратата му. Вратарят на “червените” изпусна топката в наказателното поле, само че футболистите на Ботев не съумяха да се възползват от създалата се ситауция.

Второто полувреме стартира с напън на гостите, които напористо търсеха изравнителното попадение. Кевин Кубемба на няколко пъти тества шанса си, като в първата обстановка не съумя да преодолее вратаря на гостите Иван Чворович, а вторият път засече с глава центриране на Тиаго Родригес от корнер, само че топката мина настрана от вратата.

В 52-ата минута Тиаго Родригес стреля непосредствено от директен свободен удар, само че ударът му мина около левия дирек.

В 61-ата още веднъж Кубемба пропусна отлична опция да възвърне интригата в дуела. Александър Дюлгеров откри с брилянтен пас нападателя на "червените " в наказателното поле, само че той се засуети и отбраната на Ботев се оправи.

ЦСКА ще бори Ботев без Каранга

Големият проблем за домакините ще бъде неналичието на голмайсторса Фернандо Каранга, който е осъден. С леки контузии от мачовете на младежкия народен тим са Кирил Десподов, Стойчо Атанасов и Александър Георгиев.

Новият в ЦСКА идва за купата

Същевременно минути преди началото на дуела на българска земя кацна новото попълнение на "червените " Роналд Алберг. При идването си в София, холандецът показа на Летището, че е благополучен от прехвърлянето си на „ Армията “ и добави, че е в положително кондиционно положение.

Балтанов преди мач №100 за Ботев: Всички мачове са ми специфични

За Ботев осъден е бранителят Пламен Димов, а в състава се завърнаха Йордан Минев и Цветомир Панов. В дербито против ЦСКА капитанът Лъчезар Балтанов ще изиграе своя мач №100 с екипа на Ботев Пловдив.

Вижте съставите на двата отбора:

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Антон Недялков, Николай Бодуров, Рубен Пинто, Кевин Меркадо, Станислав Манолев, Кристиян Малинов, Тиаго Родригез, Кевин Кубемба, Александър Дюлгеров, Александър Барт

Ботев: Иван Чворович, Цветомир Панов, Радослав Терзиев, Йордан Минев, Лазар Марин, Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Дуде Ндонгала, Крум Стоянов, Фернандо Виана
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР