ЦРУ е подозирало, че Ли Харви Осуалд след убийството на

...
ЦРУ е подозирало, че Ли Харви Осуалд след убийството на
Коментари Харесай

Убиецът на Кенеди смятал да се укрие в СССР

ЦРУ е подозирало, че Ли Харви Осуалд след убийството на американския президент Джон Кенеди през 1963 година, считал да се укрие в Съюз на съветските социалистически републики. Това демонстрират разкрити през вчерашния ден документи, написа РИА Новости.

„ Изглежда, че той е мислил единствено за всекидневно тръгване за Съветския съюз, само че е допустимо също той да е бил в развой на приемане на документи, с цел да избяга бързо след убийството на президента “, гласи материал с дата 24 ноември 1963 година.

В меморандум от 1975 година се оповестява, че килърът на Кенеди не е бил обвързван с Централно разузнавателно управление на САЩ. Слуховете за сходна връзка в Централно разузнавателно управление на САЩ окачествиха като „ изцяло безпочвени “. Разузнавателното ведомство не откри данни за съдействие на Осуалд и с други американски спецслужби, написа в документа.

Бяха оповестени съвсем 700 материала, свързани с убийството на Кенеди. Президентът Доналд Тръмп бе наредил да се обнародва цялата информация за закононарушението без онази, чието разобличаване ще навреди на националната сигурност.

Сегашната обява е трета подред. През юли и октомври Националните архиви огласиха към 6500 документа за убийството на Кенеди.

Той бе убит в Далас на 22 ноември 1963 година, а килърът му Осуалд бе премахнат след два дни.
Следствието стигна до извода, че той е работил самичък. Има многочислени теории за това ликвидиране, които обаче не получиха публично удостоверение.

Американските управляващи отхвърлиха догатката, че Осуалд е бил по някакъв метод обвързван със Съюз на съветските социалистически републики.

От октомври 1959 година до май 1962 година той в действителност е живял в Съюз на съветските социалистически републики, оженил се за руска гражданка и е работил в Минския радиозавод. След като му било отказано руско поданство, Осуалд се завърнал със фамилията си в Съединени американски щати.

Няколко месеца преди убийството той се опитвал да получи входна виза в Съюз на съветските социалистически републики, за задачата се свързал със руските посолства във Вашингтон и Мексико, само че получил отвод.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР