Цонка и Цонко от Старосел останаха без дом, след като

...
Цонка и Цонко от Старосел останаха без дом, след като
Коментари Харесай

Старосел събира пари за семейство с три деца

Цонка и Цонко от Старосел останаха без дом, откакто пожар унищожи къщата им. Огънят избухна на 9 март, повода за пожара се оказа неизправна електрическа апаратура.  Преди това в границите на 15-ина дни два пъти пламтя къщата на многолюдното семейство. При първия пожар потърпевша една стая от първия етаж, при втория - таванът на избените пространства. Третият път пожарът бил максимален, при него изгорен покривът на постройката.

Освен покрива, дограмите и цялата мебелировка, унищожени са всички облекла и обувки на хората. Няма с какво да преоблечем децата, с цел да отидат на учебно заведение, съобщи Цонка. Семейството има три деца - момиче, което е на 16 години и носи обувки №39/40 и размер на облеклата M, две момчета -  Валентин на 12 години с размер на облеклата M-L и обувки №40/41, а Николай, който е на 10 години, е с размер S/М и номер на обувките 35-36.

Веднага след пожара приказвах с потърпевшото фамилията, съобщи кметът Матея Гудев. В селото незабавно организирали слагането на кутии за събиране на пари. Те се намират в магазините. Все още не сме употребили тази помощ, не знаем какво има в кутиите, съобщи пред " Марица " Цонка.

Освен изгорялата къща в двора на потърпевшите име още две пристройки. В едната се настанили Цонка и мъжът  с децата. В другата свекърът и свекървата. Едното от децата - 12-годишния Валентин, изпратили при вуйна му.

Цонка е безработна, само че от местоработата на брачна половинка, локална винарска маза, дали обещание, че ще му оказват помощ с дървен материал, с цел да покрие къщата, сподели кметът Матея Гудев.

" Ще приема всяка подадена ръка, толкоз сме притиснати от потребността ", оплака се дамата.  Цонка дава отговор на телефон 0892 311 918. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР