TSMC е една от тайванските компании, които може да инвестират

...
Коментари Харесай

Тайванските чипмейкъри планират експанзия в Европа


TSMC е една от тайванските компании, които може да влагат в произвеждане на чипове в Европа (снимка: Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited)

Тайвански компании от полупроводниковата промишленост договарят с управляващите в страните от Европейски Съюз за вложения в създаване на индустриални мощности в Европа. Подобни начинания, които включват съдействие с „ демократични съдружници “, са добре признати от държавните управления в Европейски Съюз.

Европейският съюз гледа на тайванските компании за полупроводници като на „ партньори-съмишленици ”, с които би желал да работи според Закона за чиповете (European Chips Act). Представен през февруари, законът планува ограничения за развиване на чип промишлеността на Стария континент, съобщи Ройтерс.
още по темата
Разговорите на високо равнище сред Тайван и Европейски Съюз станаха обществено притежание още през юни, само че TSMC, най-големият производител на чипове на острова, разгласи по-късно, че няма съответни проекти за създаване на заводи в Европа.

Въпреки това, пазарните наблюдаващи напомнят, че предходната година TSMC заяви, че договаря за допустимо разширение на производството си в Германия. Оттогава наподобява няма логичен прогрес по този въпрос.

Заместник-министърът на стопанската система на Тайван Чен Черн-Чи също сподели, че Европейската комисия и представители на страните-членки на Европейски Съюз договарят с някои тайвански компании и решението, което би трябвало да се вземе от производителите, е „ чисто комерсиално “.

Не се загатват обаче съответни компании, взели участие в договарянията. Министърът приветства самодейностите за разширение на наличието на тайванския бизнес по света, в това число в Европа.

На собствен ред Филип Гжегожевски, в действителност настоящият дипломат на Европейски Съюз в Тайван, изрази удовлетворение от позицията на министъра, която предизвиква вложенията на тайванските компании в Европа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР