TSMC активно изработва 3 nm чипове и също толкова активно

...
TSMC активно изработва 3 nm чипове и също толкова активно
Коментари Харесай

TSMC активно полага основите за старта на производството на 1 nm чипове

TSMC интензивно създава 3 nm чипове и също толкоз интензивно се приготвя за стартирането на 2 nm линии. Неофициални източници обаче настояват, че компанията скоро ще стартира да поставя основите на 1 nm софтуерен развой. Тайванската компания, която е водач в производството на чипове влага и във заводи за чипове в западни страни, в това число Германия и Съединени американски щати, само че макар геополитическото напрежение в Азиатско-тихоокеанския район продължава да построява съвременни уреди в Тайван.

TSMC към този момент е почнала да възнамерява построяването на цех за произвеждане на чипове по 1 nm технология в научния парк Chiayi в Тайван. Компанията очевидно е сигурна, че ще продължи да развива бизнеса си с полупроводници и ще резервира преобладаващата си позиция на пазара за произвеждане на чипове. За това заяви тайванският вестник United Daily News. Компанията е показала на градските управляващи предложение за създаване на терена от 1000 декара. Той ще бъде разграничен в съответствие 40/60 сред фабрики за опаковки и фабрики за 1 nm чипове. Съобщава се, че TSMC е победила всички останали участници в търга.

Инвестициите на компанията в 1 nm технология възлизат на повече от 1 трилион тайвански $ (32 милиарда щатски долара). През декември предходната година TSMC показа проектите си. В тях се показва желанието на компанията да стартира произвеждане на 1 nm чипове до края на десетилетието. В композиция с 3D-хетерогенната интеграция компанията ще може да създава процесори с повече от 1 трилион транзистора на чип.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР